DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Albon: Közel maradok a Red Bullhoz, de...

Alexander Albon szerint közel marad ugyan az energiaitalosokhoz, de 2023-tól már nem kölcsönpilóta, hanem teljes mértékben a Williams versenyzője. Alonsóék miatt jelentették be ilyen gyorsan.

A nyári szünet folyamán hivatalosan is bejelentette a Williams, hogy Alexander Albon marad az istálló F1-es pilótája, ráadásul több évre szóló megállapodást kötöttek a felek. Albon ennek kapcsán elmondta, hogy végre stabilitás van a karrierjében és tervezhet hosszabb távra is, ami eddig nem igazán adatott meg neki és egyébként is luxusnak számít ebben a közegben. A bejelentés időpontját viszont alighanem módosította a Magyar Nagydíj utáni Alonso- és Piastri-ügy...

„Valószínűleg emiatt gyorsult fel a dolog egy kicsit” – mondta erről csütörtökön Albon Spában a Formula.hu jelenlétében. A brit-thai versenyző viszont egy ennél fontosabb dolgot is elárult: úgy tűnik, hogy már nem a Red Bull támogatottjaként versenyez 2023-ban, immár teljes mértékben a Williams pilótája lesz.

alb_5



„Hogy Red Bull-színekben leszek-e? Ez egy olyan beszélgetés, amit még le kell folytatni. A következő szezontól már egyértelműen Williams-pilóta lesz. Viszont persze közel maradok a Red Bullhoz, mert annyit segítettek a pályafutásomban. Továbbra is szoros a kapcsolatom velük, de a következő szezontól magam vagyok a hátizsákommal. Williams-pilóta leszek, nem kölcsönpilóta” – utalt elég egyértelműen arra, hogy már nem a Red Bull juniorja, hanem a Williams versenyzője.

Albon arról is beszélt, hogy innentől a Red Bull ajtaja ugyanannyira áll nyitva előtte, mint bárki más előtt a mezőnyben, annyi különbséggel, hogy ő nyilván jól ismeri a csapatot, hiszen 12 éves kora óta ők segítették. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: