DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Red Bull: A saját motor hatalmas kihívás

Jelentős kihívás előtt áll a Red Bull csapata, miután úgy határoztak, hogy 2026-tól kezdve saját motorokkal indulnak. A technikai igazgató szerint az istállóban megvan ehhez a kellő motiváltság.

Miután a Honda bejelentette, hogy befejezi F1-es motorprogramját, így a Red Bullnál úgy határoztak, hogy amennyire csak lehet, a saját kezükbe veszik az irányítást, és maguk készítenek erőforrásokat a 2026-ban érkező új szabályrendszer alapján. Az alakulat a japánok névleges távozásával már idén is a Red Bull Powertrains márkajelzéssel látja el a motorokat, az általuk épített gyárban pedig közel 300 ember dolgozik.

A csapatfőnök, Christian Horner nemrégiben azt is elárulta, hogy már a próbapadok is készen állnak, valamint egy prototípust is elkészítettek, de néhány napja Max Verstappen szintén elismeréssel beszélt a létesítményben folyó munkáról. A folyamatról és annak nehézségeiről most a csapat technikai igazgatója mondott néhány dolgot.



„Meglátásom szerint ez egyértelműen egy hatalmas kihívás. Jelenleg inkább az idei bajnokságra koncentrálunk, de ez így is óriási próbatétel számunkra, főleg, amikor a nulláról indulsz, ahogyan az most történik. Mindent a helyére teszel, aztán látod az épületet, amit összeraktak, a próbapadokat és az emberek számát. Ezen a területen a tanulási görbe nagyon mély, de az alkatrészek átfutási ideje is nagyon hosszú” – idézte Pierre Wache szavait az F1i.com

A szakember szerint egyelőre minden a terveik szerint halad, és úgy érzi, mindenki nagyon motivált az új korszakot illetően. „Abból, amit látok, a vágy, a motiváció és a csapatunkban dolgozó emberek képességei alapján úgy gondolom, hogy minden nagyon jól néz ki” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: