DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Mazepin: Nem fordítok hátat Oroszországnak

Az F1-ből az orosz-ukrán konfliktus mellékhatásai miatt kikerülő Nyikita Mazepin nem ítéli el azon honfitársait, akik hátat fordítottak hazájuknak, és nem az orosz zászló színei alatt versenyeznek.

A tavasszal kirobbant orosz-ukrán háborút követően az FIA márciusban bejelentette, hogy az orosz versenyzők a továbbiakban csak semleges zászló alatt versenyezhetnek a szövetség égisze alá tartozó sorozatokban, majd az UEFA is kizárta az orosz csapatokat a nemzetközi sorozatokból, ezt követően pedig egymást érték a szankciók, amik az orosz nemzetiségű sportolók ellen szóltak.

Mivel az Uralkali szponzorfeliratai is lekerültek a Haasról, Mazepinnek már nem volt maradása Günther Steinerék csapatánál, a helyét Kevin Magnussen foglalta el. Több honfitársa is talált kibúvót, attól tartva, hogy oroszként felbontják a szerződésüket, így például Robert Svarcman és Konsztantyin Zsilcov is az izraeli zászló színei alatt versenyez azóta.



Nyikita Mazepin így szólt a történtekről: „Nem lehet elítélni senkit sem emiatt. Mind sportolók vagyunk és megvannak a saját döntéseink, azokat pedig tiszteletben kell tartanunk. Én nem fogom ezt megtenni, de nem ítélem el egyikőjüket sem, azért, amit tettek” – idézi a Ria Novosti Mazepint.

Az orosz pilóta továbbra sem tett le Formula-1-es visszatéréséről, és reméli, hogy hamarosan megoldódik ez a szituáció: „A dolgok nagyon gyorsan változhatnak pozitív és negatív irányba egyaránt, én az utóbbiban reménykedem.

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: