DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Alonso: Meglesz a 400 F1-es nagydíjam és most is élvezem

Fernando Alonso Szingapúrban máris előlép csúcstartóvá, ami az F1-es rajtjai számát illeti, de nem szeretné ennyivel beérni, az egyértelmű cél a 400, amire az Astonnál meg is lesz az esélye.

Egy hete Monzában a spanyol beállította Kimi Raikkönen rekordját a 350 nagydíjrajttal, amennyiben Szingapúrban is elrajtol, már egyedüliként lesz csúcstartó. De hol van még a vége? Ebből a szezonból is maradt még néhány futam, az Astonnál pedig jelen állás szerint legalább két további évet eltölt majd a száguldó cirkuszban. Láthatóan 40 felett sem csökkent Alonso tempója.

„Igen, tisztában vagyok a rajtjaim számával, mert minden hétvégén szóba kerül, de annyira azért nem vetettem mélyen bele magamat. Boldog vagyok, hogy ennyi éve a Formula-1-ben lehetek és hogy tudom, legalább még két évig itt is leszek, utána pedig majd meglátjuk, pontosan meddig” – ecsetelte véleményét Fernando Alonso az F1i.com hasábjain.

Alonso nem is akar 400 nagydíjrajt alatt megállni


„Egészen biztosan el fogom érni a 400 startot, ez pedig tényleg óriási szám. Mutatja a szenvedélyemet a sport iránt, valamint a folyamatos akaratot, hogy a lehető legmagasabb szinten teljesítsek. Ha ugyanis egy pilóta nem hozza a várt szintet, biztosan nem fognak a csapatai 400 nagydíjrajtot biztosítani a számára” – tette hozzá a kétszeres világbajnok.

Alonso 2001-ben kezdte pályafutását a Minardi színeiben, majd a 2002-es kihagyás után (amikor tesztpilótaként dolgozott a Renault-nál) egyhuzamban 2018 végéig nem is pihent, majd két évnyi szünet után újra visszatért tavaly az Alpine színeiben és most is remekül teljesít.

A jelenlegi mezőnyben a rajtokat illetően Lewis Hamilton a következő 304-gyel, a brit még jövőre is egészen biztos a mezőny tagja lesz, majd Sebastian Vettel jön 293 starttal a neve mellett, a négyszeres bajnok viszont év végén elhagyja a száguldó cirkuszt, könnyen lehet, hogy végleg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: