DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Stroll: Alonso volt a rosszfiú a szememben

Az Aston Martin versenyzője nem tagadta, hogy fiatalon egyáltalán nem jövő évi csapattársának szurkolt. A kanadai szerint a 41 éves spanyol még mindig az F1-es mezőny egyik legjobbja.

Sebastian Vettel visszavonulása ellenére is egy igen nagynevű csapattársat kap 2023-ra Lance Stroll a Formula-1-ben, hiszen a német helyére a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót igazolta le az Aston Martin.

alonso-schumacher-2006-dppi



Stroll fiatalon még a tv-ben nézhette a spanyol klasszis legnagyobb sikereit, ám a kanadai nem tagadja, hogy akkoriban egyáltalán nem neki szurkolt:

„A tv-ben néztem 2004-ben vagy 2005-ben és 2006-ban, amikor Schumacher ellen nyerte a világbajnokságokat – én pedig Schumacher-szurkoló voltam. Olyan volt a szememben, mint a rosszfiú, mint egy filmben a gonosz, amikor nagyjából hatéves voltam” – idézi a pilóta szavait a RaceFans.net szaklap.

Mindezek ellenére természetesen Stroll nagyra értékeli a kétszeres F1-es világbajnokot, akit még mindig a mezőny legjobbjai közé sorol: „Mindig tudtam, hogy rendkívül izgalmas és szórakoztató volt őt nézni. És ez még most is igaz. Ő az egyik legjobb versenyző a mezőnyben. És még mindig nyomja 42 évesen vagy nem is tudom, milyen idős” – jegyezte meg az egyébként 41 éves Alonsóról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: