DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Palmer: A Williamsnek túl vonzó De Vries megszerzésének lehetősége

Hirtelen kellett beugrania, mégis egészen kitűnő teljesítménnyel rukkolt elő a kilencedikként végző Nyck de Vries. A Williamsnek egyenesen luxus lenne nem őt szerződtetnie jövőre?

A tavalyi évben még hébe-hóba sikerült néha villantania Nicholas Latifinek, ám az áttervezett idei autókkal egyáltalán nem képes zöld ágra vergődni. Miközben Alexander Albon többször is egészen kiváló teljesítménnyel jelentkezik a gyengécske Williams-Mercedesszel, Latifi szerzett pont nélkül vergődik általában az utolsó helyek egyikén.

Az Albon helyére sebtében beugró és az autót alig ismerő Nyck de Vries pedig azonnal „beárazta” a kanadait, mivel az időmérőn és a futamon is szignifikáns különbséggel legyőzte az Olasz Nagydíjon, rögtön két pontot szerzett és remek ajánlólevelet saját magának.

„Albon általában jó fél másodperccel gyorsabb volt szombatonként, mint Latifi, ezért egyáltalán nem ért engem sokkhatásként, hogy De Vries is rögtön képes volt gyorsabb lenni nála. Latifi láthatóan szenved az újgenerációs F1-es autóval” – elemezte a helyzetet Jolyon Palmer az F1i.com hasábjain.

Ütős páros lenne jövőre a De Vries-Albon duó?


„A bemutatkozó De Vriesnek pedig éppen az hozta meg a pontokat a versenyen, amilyen hozzáállással képes volt végig összpontosítani a futamon. Alex Albon idén többször is egészen kitűnő versenyzést mutatott be a Williamsszel, ideiglenes helyettese pedig nagyon hasonlóan vezetett.”

„Több, mint meggyőzőre sikeredett a bemutatkozása. A Williams számára túlságosan vonzó lehet a lehetőség, hogy két, folyamatosan potenciális pontszerző pilótája lehessen, ezért nem szabadna kihagynia a lehetőséget, hogy a hollandot 2023-ra leszerződtesse. Igaz, nem kizárólag rajtuk múlik, hogy végül sikerül-e megszerezniük De Vries aláírását.”

„A korábbi F2-es bajnoknak nem is sikerülhetett volna jobban ez a szerencsés és sikeres bemutatkozás, tökéletesen megmutathatta, mire képes” – tette hozzá Palmer. Apró bökkenő lehet, hogy a jövő héten a Hungaroringen teszteli az Alpine is De Vriest és lehet, hogy a franciák ülése vonzóbb, mint a Williams.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: