DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Red Bull kihátrált Herta mögül

A Red Bull vezetősége mostanra teljesen lemondott arról, hogy Colton Hertát a Formula-1-be hozza át az IndyCarból a 2023-as szezonra. Az amerikai pilóta nem kaphatja meg a szuperlicenszt.

Korábban beszámoltunk már mi is arról a hírről, miszerint Dr. Helmut Marko, a Red Bull csapatának főtanácsadója minden követ megmozgatott annak érdekében, hogy az IndyCarban versenyző Colton Hertát átcsábítsa a száguldó cirkuszba a következő szezonban.

Ehhez Pierre Gaslynak távoznia kellett volna, amire meg is volt az esély a paddockban terjedő pletykák szerint, ám végül úgy fest, hogy a francia pilóta nem lesz az Alpine-nál Ocon csapattársa jövőre, akivel egyébként sem ápolnak szoros barátságot.



Azonban akadt egy hatalmas bökkenő: Herta nem rendelkezett kellő megfelelő mennyiségű ponttal ahhoz, hogy megkapja a szuperlicenszt, ami elengedhetetlen feltétele annak, hogy valaki az F1-ben versenyezhessen. Az amerikai pilótának csak 32 pontja van jelenleg a szükséges 40-ből.

A Racing News 365 információi szerint most már biztos, hogy nem tesz kivételt Colton Hertával az FIA, és nem kap külön engedélyt - ahogy ezt korábban már a Formula.hu is megszellőztette-, hogy aláírhasson az AlphaTaurihoz, így a Red Bull teljesen vissza is lépett ezen elképzelésétől. Hertának tehát továbbra is várnia kell az F1-es lehetőségre.

Ettől függetlenül a Motosrport szerint mégis lehet, hogy elengedi Gaslyt az energiaitalos alakulat, ebben az esetben azonban "házon kívülről" érkezhet egy versenyző a francia pótlására, mivel Marko korábban már elmondta, hogy az utánpótlássorozatokban versenyző Red Bull-növendékek még nem állnak készen az F1-re. Annyi bitros, hogy izgalmas hetek-hónapok állnak előttünk az átigazolási híreket illetően...

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: