DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Korábbi F1-es pilóta lehet az Audi csapatfőnöke

Olasz források szerint egy korábbi Formula-1-es és Champ Car-pilóta neve is felmerült az Audi 2026-ban csatlakozó csapatának vezetőjeként. Wolff szerint a Porsche is érkezhet még.

Nemrég jelentette be a Volkswagen-csoport vezetője, hogy a régóta tartó pletykák igazak, az új motorszabályok érkeztével, vagyis 2026-tól, az Audi csatlakozik a száguldó cirkuszhoz. Bár ezt illetően még nem érkezett hivatalos bejelentés, de a Formula.hu információi szerint a Sauber csapatával köthet majd együttműködést a német márka, ezt támaszthatja alá az is, hogy az Alfa Romeo 2023 végén kiszáll a Formula-1-ből.

Az olasz La Gazzetta dello Sport információi szerint egy korábbi Formula-1-es pilóta, a tengerentúli sorozatokban rendkívül sikeres Cristiano da Matta lehet az Audi csapatfőnöke a kezdetekkor, akinek karrierjét egy bizarr tesztbaleset törte félbe, hiszen egy 2006-os Champ-car teszten elütött egy szarvast, aminek következtében vérömlenyt távolítottak el a koponyájából, s bár később még visszatért a versenyzéshez kisebb sorozatokban, kimagasló eredményt már nem tudott elérni.



A jelenleg 48 esztendős brazil a 2000-es évek elején több bajnoki címet is szerzett az amerikai sorozatokban, most pedig az olasz lap szerint megkaphatja a csapatfőnöki pozíciót az Audinál: „Egyelőre még nem született döntés erről a kérdésről, azonban Cristiano da Matta is a lehetséges jelöltek között van” – olvasható a La Gazzetta dello Sport hasábjain.

Az Audi komoly beruházásokat tervez a sikeres F1-projekt érdekében, hiszen újabb létesítmények felhúzását vették tervbe a már egyébként is 120 embert foglalkoztató gyárban. Eközben a Red Bull– Porsche házasság kútba esett, azonban Toto Wolff szerint ez nem azt jelenti, hogy a Porsche ezzel le is tett az F1-ről.

„Tanulmányozniuk kell a kialakult helyzetet, hogy lássák, van-e esetleg egy másik olyan lehetőség, amely érdekelheti őket. Talán nem 2026-ban, csak egy-két évvel később csatlakoznak majd, mindenesetre a Porsche esetleges érkezése jó hír a Formula-1 számára.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: