DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ricciardo nem akar mindenáron versenyezni

Tisztában van azzal Daniel Ricciardo, hogy ülés nélkül maradhat jövőre, ám nem akarja erőltetni a dolgot. Ha nem lesz lehetősége a mezőnyben maradni, akkor ezt elfogadja majd.

Miután a McLaren a szerződése lejárta előtt köszönte meg a szolgálatait, jelenleg nincs helye a 2023-as rajtrácson Daniel Ricciardónak. Az ausztrál helyére fiatal honfitársa, Oscar Piastri érkezik, neki viszont korántsem egyszerű a helyzete.

Az elmúlt napokban Ricciardo arra is utalt, hogy akár egy tartalékos szereppel is beérné, ha így esélye nyílna egy esetleges visszatérésre, hiszen versenyképes autóban szeretne ülni.



 

„Természetesen elfogadtam, hogy ha jövőre nem leszek a rajtrácson, az nekem megfelel. Nem fogok mindent megtenni, és a menedzsmentem sem csak azért, hogy itt legyek, akkor is, ha ennek nem lenne értelme” - mondta el a wokingiak versenyzője a RacingNews365-nek.

„Amennyiben mégis versenyezni fogok, akkor tudni akarom, hogy az egy olyan hely, amit élvezhetek, és úgy érzem, boldogulni fogok ott, szóval nem akarok beugrani egy autóba, csak úgy” – tette hozzá Ricciardo, aki a monzai kudarcra is kitért.

„Az ilyen napok természetesen elég frusztrálók, 24 vagy 48 óra után túlteszem magam ezeken, és megpróbálom megérteni, mi a legjobb a jövő évre nézve. Nem beképzelt módon mondom ezt, de ha nem így kell lennie, akkor elfogadom ezt. Nem lehetek túl büszke. Természetesen nem mondtunk le 2023-ról, de jelenleg itt tartok fejben” – zárta gondolatait a 33 esztendős pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: