DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Horner: A Honda egy nagyszerű vállalat

Nyitott lenne egy új szerződésre a Hondával Christian Horner. A Red Bull csapatfőnöke szerint az istálló képes lesz legyártani a motorokat 2026-tól, ám így is szívesen dolgoznának a japánokkal.

Mint az ismert, a Red Bull a saját szeretné járni a motorok terén 2026-tól, ehhez pedig egy komplett gyárat is felhúztak. A létesítmény jelenleg 300 fővel üzemel, miközben csúcstechnológiás berendezésekkel dolgozhatnak. Bár a V6-ost maguk gyárthatják le, a hibrid egységeket tekintve kérdéses, hogy mire lesznek képesek.

Itt elkélhet némi segítség számukra, ám a Porschéra már biztosan nem számíthatnak ebben, miután hivatalosan is megerősítést nyert, hogy a német márka nem az energiaitalosokkal érkezik majd meg az F1-be. Christian Horner nemrégiben elárulta, akár arra is nyitottak lennének, hogy a jövőben az eddigiekhez hasonlóan a Honda szakértelmét vegyék igénybe.



„A 2026-os vonat már elindult az állomásról, van egy motorunk és egy prototípusunk, az összes próbapadot beüzemeltük, szóval készen állunk. A Honda egy nagyszerű vállalat, de bejelentették, hogy kivonulnak az F1-ből, hogy az elekromos hajtású termékeikre összpontosítsanak. Ha visszatérnének, ezt mindenképp figyelembe kell vennünk. Hogy érdeklődnének-e az akkumulátorok, illetve a lehetséges szinergiák iránt, ez egy érdekes beszélgetés lenne. Mi a motor égési és mechanikai oldalát illetően egy 2026-ig szóló ütemterv szerint haladunk, amivel nagyon elégedettek vagyunk” – mondta el Horner a The Race számára adott interjúban.

A csapatfőnök ezzel egy erős utalást tett arra, hogy a V6-os mellett az erőforrás más részeinek kiszervezését a Red Bull Powertrainsnek bizonyos mértékig meg kell fontolnia. „Ez nem függ más potenciális érdeklődőktől, de hülyeség lenne, ha nem hallgatnánk meg őket. Egy ilyen együttműködésnek stratégiai szempontból illeszkednie kellene, és kiegészítenie azt, amit mi csinálunk, hogy ugyanazt az ütemtervet kövesse, mint a Red Bull Powertrains” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: