DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Exkluzív: Időpontot cserél a Magyar és a Belga Nagydíj

Helyet cserélhet a 2023-as F1-es menetrendben a Hungaroring és Spa-Francorchamps – tudta meg a formula.hu.

Alakulóban van a jövő évi F1-es menetrend és a jelek szerint változás várható a Magyar Nagydíj időpontjával kapcsolatban is.

A hungaroringi futam hagyományosan a nyári szünet előtti utolsó összecsapás, a jövő évi verseny előzetes időpontja a korábban várt dátum alapján július 28-30-a volt. A formula.hu úgy tudja, hogy a viadal dátuma megváltozik: forrásaink szerint a mezőny jövőre július  21-23-án látogat Mogyoródra, a nyári szünet előtti utolsó fordulóként pedig – egy héttel később, a magyar futam eredetileg tervezett időpontjában - a Belga Nagydíjat rendezik meg.



Mint ismeretes, a Belga Nagydíj jövője hosszú időn át bizonytalan volt, azonban néhány héttel ezelőtt megszületett a megállapodás, hogy az F1 jövőre is visszatér a legendás helyszínre. A késői döntés miatt Spa kapta volna a július 21-23-i dátumot, azonban a helyi szervezők a július 21-i nemzeti ünnep és az akkortájt az országban zajló különféle tömegrendezvények miatt nem tudták vállalni  a lebonyolítást. A megoldás az lesz, hogy Spa-Francorchamps helyet cserél a Hungaroringgel.

Az időpontcsere csak akkor válik véglegessé, amikor a Nemzetközi Auomobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa (WMSC) jóváhagyja a 2023-as versenynaptárt. Ha minden igaz, erre már nem kell sokat várni: a menetrendet heteken belül véglegesíthetik és nyilvánosságra hozhatják.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: