DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ezért bizakodóbb most a Mercedes, mint Spában

Andrew Shovlin szerint Belgiumban specifikus problémák nehezítették a dolgukat és abban bíznak, hogy ezek Monzában nem fognak jelentkezni. A zandvoorti tempót azért nem várják.

Spában katasztrofálisan nagy hátrányban volt a Mercedes a Red Bullhoz képest, az egyenesekben rendkívül lassú az autó az egész szezonban, majd Zandvoortban a pole-pozícióért és a győzelemért is harcban volt Lewis Hamilton és George Russell. Monza sokkal inkább hasonlít Spára, itt még inkább az egyenesek fognak dönteni, de mégsem aggódik annyira a csapat a teljesítmény miatt.

„Az autó aerodinamikája alapvetően nagyon hasonló lesz, használhatunk alacsonyabb szárnyakat, de úgy a leszorítóerőnk csökken. Viszont optimisták vagyunk azt illetően, hogy azok a speciális problémák, amik a spái úthibák miatt sújtottak minket, most nem fognak jelentkezni” – mondta Andrew Shovlin, a Mercedes vezető mérnöke.

-00122036_519



„Úgy gondoljuk, hogy most jobb lehet az a tartomány, amelyben működik az autónk, bár a Red Bull nagyon hatékonynak tűnik. Az az autó gyors az egyenesekben és fürge a kanyarokban, a mi problémáink pedig növekednek, amikor alacsony leszorítóerős pályákra megyünk. Szóval nehéz megmondani, hogy pontosan hol leszünk majd, talán nem leszünk olyan erősek, mint Zandvoortban, de remélhetőleg közel sem leszünk olyan nehéz helyzetben, mint Spában” – magyarázta a szakember.

Arról Toto Wolff beszélt, hogy bizonyos úthibák nem teszik lehetővé, hogy az autót a megfelelő tartományban használják, valószínűleg abban bíznak Monzával kapcsolatban, hogy itt ez a probléma nem jelentkezik majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: