DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Exkluzív: stúdiónkban a kelet-európai versenyisten

Robert Kubica, a kelet-európai régió valaha volt legsikeresebb versenyzője exkluzív interjút adott a Formula Podcastnek, melyben sok más mellett karrierjéről és felépülése éveiről is beszélt.

Ha szeretnél hozzájárulni a műsor fenntartásához és fejlődéséhez, megköszönjük, ha támogatsz minket a Patreonon: https://www.patreon.com/formulapodcast.

Az Alfa Romeo tartalékpilótája nemcsak azzal vált legendává, hogy megnyerte a 2008-as Kanadai nagydíjat, hanem azzal is, hogy a modern idők Niki Laudájává avanzsálva képes volt visszatérni az F1-be, nyolc évvel azután, hogy egy ralis kiruccanás alkalmával horrorisztikus balesetet szenvedett. A lengyel versenyző története jól ismert, s bár még nem kötelező tananyag, az sem lenne túlzás, ha annak minősítenék. 

A Formula Podcast virtuális stúdiójában tett látogatása során a célunk az volt, hogy életének és karrierjének ritkán, vagy talán még soha el nem mondott részleteiről faggassuk. Kubica partner volt ebben és jónéhány érdekességet elárult. Beszélt például arról, hogy mennyire volt nehéz Kelet-Európából indulva eljutni az F1-ig, milyen gyerekkori benyomások terelték az autósport irányába és ebben milyen szerepet játszott a Hungaroring. A lengyel kendőzetlen őszinteséggel beszél arról is, hogyan tette túl magát a ralis baleset okozta traumán, hogyan változtatta meg a kis híján tragikus baleset az életét. Kiderül az is, hogy mi volt a legfőbb különbség a vállalati elvek mentén irányított BMW és a versenyorientált „Enstone F1 Team” között. 

Kubica vall arról is, hogy mit jelentett volna számára a Ferrarinál versenyezni, de megválaszolta azt a kérdést is, hogy ki volt a legjobb, aki ellen valaha versenyeznie kellett. Kelet-Európa hőse eddig 99 nagydíjindulást jegyez, de vajon meglesz-e a századik? Rajta biztosan nem múlik!

Dőljetek hátra, csavarjátok fel a hangerőt: a hazánkhoz is ezer szállal kötődő Kubica, másfél órában, töményen, ahogyan még sohasem hallottátok!

 

 Formula Podcast_hirdetes_S03E43_A



Hallgasd meg az adást, utána pedig várunk a Formula Podcast Facebook-csoportban, hogy kibeszéljük az elhangzottakat! A csoportban megfogalmazhatjátok véleményeteket, kérdéseiteket, javaslataitokat, kritikáitokat és szidalmaitokat, emellett a podcast@formula.hu mailcímre is írhattok nekünk, Twitteren pedig a #FormulaHUPodcast hashtaggel juttathatjátok el hozzánk mondandótokat! Hallgassatok belénk!

 

Szeptemberi adásaink elkészítését többek között Móni István, Végi Ádám, Varga Csaba, Bálint Ákos, Ort Noémi, Bertalan Zoltán, Visi Ákos, Schneider Judit, Hetyey Júlia, Kocsis László, Magda Zsanett Odett és Fehér Ákos támogatták. Köszönjük nekik!

Podcastünk története során először pedig egy meglepetéssel is készültünk: az interjú meghallgatható eredeti, szinkron nélküli verzióban is erre a linkre kattintva!

A Formula Podcast az alábbi felületeken érhető el – iratkozz fel, kövess minket!

 

spotify

rss-logo

 applepod2


stitcher

castbox

buzz3

google-pc

rp 

deezer

addict

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: