DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Schumacher: Tudom, hogy jobban vezetek, mint tavaly

A hétszeres világbajnok német legenda fia idén néhányszor már sikerrel villantott a Formula-1-ben is, de továbbra is bizonytalan a jövője. Mick Schumacher viszont bízik saját tehetségében.

Az utóbbi hetek történései nem éppen segítették Mick Schumacher karrierjének továbbépítését. Bár Kanadától elég jól elkapta a fonalat az F3-ban és az F2-ben is bajnokká koronázott fiatal német pilóta, de az utóbbi hetekben megint nem sikerül a pontszerzés. Igaz, ehhez nagymértékben hozzájárul a Haas pocsék versenytempója.

Hollandiában váratlanul kitűnt az időmérőn, a nyolcadik rajtkockát csípte meg, miközben Kevin Magnussen már a Q1-ben elvérzett. A futamon azonban mindkét Haas ismét csak visszafelé lépdelt és Schumachernek sem volt semmi reális esélye a pontszerzésre a leintéskor.

Schumacher bízik saját tehetségében, de vajon a csapatfőnökök bíznak-e benne, hogy 2023-ban is legyen ülése?


„Igen, többnyire gyengék az eredményeim idén. De még ha meg is változtak alapvetően a szabályok, ez nem számít igazán. A külső szemlélők nem láthatnak a dolgok mélyére, nem tudhatják, miben és hogyan fejlődünk” – ecsetelte véleményét Mick Schumacher a Mundo Deportivo hasábjain.

„Jobban vezetek, mint tavaly, de ez nemigen lehet látványos, mert a különböző autók miatt nehéz az összehasonlítás. Szinte lehetetlen valójában látni, egy-egy pilóta tavalyhoz képest mennyit fejlődött, illetve fejlődött-e egyáltalán. Igyekszem nem törődni a kritikákkal, inkább arra használom, hogy minél jobban elviseljem a külső nyomást. Egy biztos, a legnagyobb célom változatlan, világbajnok akarok lenni az F1-ben” – tekintett előre Schumacher.

De a következő lépcsőfok, hogy vajon lesz-e ülése a jövő évben a száguldó cirkuszban?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: