DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A Mercedes tartalékja lehet Ricciardo?

A McLarentől menesztett ausztrált nem érdekli más sorozat, bevallása szerint tartalékos posztra is nyitott a későbbi visszatérés reményével. A pletyka szerint a Mercedes ajánlatát is azért fogadná el, mert abban bízik, hogy átveheti Lewis Hamilton helyét a hétszeres bajnok visszavonulása esetén.

Daniel Ricciardo eltökélt szándéka, hogy a Formula-1-ben maradjon a jövőben is: elmondása szerint nem érdeklik más sorozatok. Márpedig F1-es esélyei egyre csekélyebbek lesznek: öt kiadó ülés maradt a mezőnyben, az Alpine, az AlphaTauri, az Alfa Romeo, a Haas és a Williams helyei, melyek közül több csapatnál valószínűtlennek tűnik Ricciardo felbukkanása. Az ausztrál beismeri, akár ki is hagyhatja a 2023-as szezont a későbbi visszatérés reményében.

„Nem adnám fel az F1-et. Ha ez azt jelenti, hogy nem leszek a rajtrácson a következő évben, akkor biztosan igyekszem módot találni, hogy visszatérjek 2024-ben. Az igazat megvallva ez az egyetlen versenysorozat, amely igazán érdekel jelenleg, és továbbra is úgy gondolkodom, hogy F1-es versenyző vagyok. Büszke vagyok rá, amit elértem, de úgy érzem, van még mit megmutatnom. Más kategóriában nem versenyeznék jövőre” – nyilatkozta a Sky Sportsnak Ricciardo.

A szezon kihagyása esetén opció lenne, hogy Ricciardo tartalékpilótaként töltsön egy szezont valamelyik topcsapatnál, és a kispadról térjen vissza – ahogy tette Alex Albon és Danyiil Kvjat: előbbi a Red Bullnál volt tartalékos, utóbbi a Ferrarinál harmadik pilóta, mielőtt egy év kihagyással visszatértek a mezőnybe a Williamsszel, illetve Toro Rossóval.



„Eléggé nyitott vagyok bármilyen eshetőségre. Azt hiszem, érvek és ellenérvek sorakoztathatók fel minden esetben. Van ráció abban, hogy kivegyek egy kis szünetet, miután az elmúlt 18 hónap kihívást jelentett. De jó az is, ha aktív maradok, ezért akarok mindent meghallgatni. Még egy tartalékos szerepre sem mondanám azt, hogy túl jó vagyok hozzá, nem vagyok annyira büszke” – nyilatkozta az ausztrál pilóta.

A Formula-1-es újságíró, Joe Saward arról ír blogján, hogy Ricciardo kihagyja a 2023-as évet, amennyiben nem kínálják fel neki az Alpine ülését, mivel a kisebb csapatok nem érdeklik. A Saward által gyűjtött információk szerint az ausztrál a nagycsapatok közül a Mercedesszel tárgyal a tartalékos posztról. A pilóta abban bízik, hogy Lewis Hamilton visszavonulása esetén lehetőséghez jut a csapatnál.

Az újságíró egészen előre tekint a jövőbe: arról ír, hogy a Mercedes tehetséges olasz juniorpilótáját, Andrea Kimi Antonellit juttatná a Formula-1-be. A fiatal olasz 2022-ben uralja a német és olasz Formula-4-es szériát is, a bajnoki cím várományosa mindkét sorozatban. Ugyanakkor még minimum három-négy évre van a Formula-1-től: Saward szerint ebbe a résbe akar beférkőzni Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: