DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ricciardo nem hitte, hogy lehet még rosszabb

Az ausztrál nem titkolja: a kirúgása sem segít neki, nem akar naiv lenni ezen a téren, de egyébként sem értette az autó zandvoorti teljesítményét. Nem gondolta, hogy még mélyebbre kerülhet az eddiginél.

Daniel Ricciardo szerint a Holland Nagydíjon most már tényleg elérte a mélypontját a 2022-es szezonja: a McLaren ausztrál pilótája az időmérőn már a Q1-ben kiesett Zandvoortban, majd a futamon is a kevéssé combos 17. helyen ért célba. Ricciardóval kapcsolatban az már eldőlt, hogy Wokingban nem folytathatja 2023-ban és jelenleg afelé haladnak a dolgok, hogy akár ülés nélkül is maradhat jövőre azok után, hogy a McLarenhez még magasan rangsorolt, már-már sztárversenyzőként érkezett 2021-re.

Ricciardo csak négyszer végzett pontszerző helyen idén, a gyenge tempója mellett a szerencse sem segítette eddig, erre jött rá a kirúgásának híre, de saját bevallása szerint Hollandiában minden korábbi versenyhétvégéjét alulmúlta.

„Úgy érzem, hogy sok rossz futamom volt már idén, de azt mondanám, hogy ez volt a legrosszabb, pedig nem hittem, hogy még a korábbinál is lehet rosszabb” – mondta Ricciardo a sajtó képviselőinek, köztük a Formula.hu-nak Zandvoortban.

ricc_1



„Ez így furcsa, mert szerintem az első szabadedzés elején a mérnököm, Tom (Stallard) azt mondta a fülemre, hogy oké, ez első idő. Nyilván nem volt még ideje mindenkinek, de akkor úgy éreztem, hogy ennél sokkal jobb hétvégénk lesz. Emiatt furcsa az egész. Tudom, hogy az időmérőn az utolsó kanyar miatt estünk ki, de az első edzés után sokkal jobb autóban és sokkal jobb helyezésben reménykedtem. Kemény” – tette hozzá az ausztrál.

Ricciardo azt sem tagadja, hogy a lecserélése és az egész Piastri-ügy sem segít neki mentálisan: beszélt a fiatal útját egyengető Mark Webberrel, nincs benne harag, de ettől még nem feltétlenül érzi jól magát.

„Ha azt mondanám, hogy minden másodpercét imádtam a sztorinak, akkor nem hiszem, hogy azt meg kellene jelentetni, mert mindannyian tudnátok, hogy hazugság. Nyilván a spái hétvége és a csütörtök nem volt túl nagy élmény, mert tudtam, hogy keresztül kell mennem azokon, amiket az emberek kérdezni fognak tőlem. Felkészültem arra, hogy mindenre válaszolni fogok, tudtam, hogy mi következik, szóval nem volt sokkoló, de nehéz volt erről beszélni. Amikor az ember felteszi a sisakot, akkor kizárja ezeket, de talán nem vagyok szuperhős és nem akarok naiv lenni: biztos, hogy van hatása” – vallotta be Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: