DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Ricciardo beszélt Webberrel: Nem akarom elrontani Oscar örömét

Az Alpine-McLaren-Piastri háromszögnek Daniel Ricciardo itta meg a levét, aki most új csapat után nézhet, mivel a wokingiak kiebrudalták őt. Zandvoortban találkozott Piastri menedzserével, Webberrel.

A McLaren még múlt héten jelentette be, hogy Daniel Ricciardo annak ellenére is távozik az istállótól év végén, hogy 2023-ra még érvényes szerződéssel rendelkezett. Nem kellett sokat várni, mire a CRB felülvizsgálta az Alpine és a McLaren nézeteltérését Oscar Piastri szerződtetését illetően, és a wokingiaknak adtak igazat.

Az egész történet legnagyobb vesztese egyértelműen Daniel Ricciardo, akit így kiakolbólítottak jelenlegi csapatától, s egy új után szeretne nézni mindenképpen. Oscar Piastri már korábban elmondta álláspontját: csak azért nem visszakozhatott, mert így Daniel Ricciardo elvesztheti ülését, most pedig Zandvoortban Ricciardo is megemlítette, hogy nincs benne ellenérzés.

A történetet Mark Webber egészíti ki, aki Piastri menedzsere, így egy ausztrál triumvirátus volt ennek az átigazolási ügynek a főszereplője, Mark Webber pedig úgy érezte, éppen emiatt is rendeznie kell a dolgokat Ricciardóval, amit Zandvoortban meg is tett, épp a Formula.hu helyszíni tudósítójának, Mészáros Sándornak a szemei előtt.



„Az eset óta nem volt alkalmunk személyesen találkozni Markkal, és én személy szerint úgy érzem, hogy erre nem lett volna szükség, de ő mindenképpen szeretett volna odajönni hozzám és elnézést kérni a történtekért és megtudakolni, hogy jól vagyok-e” – mondta Ricciardo a Formula.hu jelenlétében.

„Tudom, hogyan működik ez a sport, így nincs bennem semmiféle személyes ellentét feléjük, ő pedig szerette volna, ha én sem értem félre a helyzetet. Nyilván ő is érzi, hogy nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan alaphelyzetben kellett volna. Mindenesetre jó volt beszélni vele, azóta pedig már Oscarral is találkoztam, megnyugtattam, hogy nem haragszom senkire.”

„Ő csak próbál bekerülni a Formula-1-be, így ez egy igazán felemelő pillanat neki, és én nem akarom ezt elrontani számára. Remélem, sikeres pályafutás áll előtte az F1-ben, annak ellenére is, hogyan bontakoztak ki a dolgok, de ettől függetlenül persze a kölcsönös tisztelet továbbra is megvan közöttünk. Szerintem mindannyiunk lelke egy kicsit megnyugodott most, hogy sikerült beszélnünk egymással.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: