DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Olasz sajtó: A Ferrari netán a Williams ellen akar harcolni?

Hollandiában is visszafelé ment a két Ferrari a rajthelyéhez képest, az olasz sajtó pedig nem kíméli a hetek óta gyengélkedő Scuderiát. Max Verstappen világbajnoki címét lefutottnak tekintik.

Igencsak rezignáltan vette tudomásul az olasz média, hogy Max Verstappen Zandvoortban is sima győzelmet aratott a rendkívül szoros időmérő edzést követően. A taljánoknak az fáj a legjobban, hogy a versenytempó látványosan visszaesett hetek óta, úgyhogy valójában Leclerc és Sainz egy másodpercig sem volt versenyben a futamgyőzelemért, sőt, a dobogó sem lett volna meg, ha Hamiltonék nem hibázzák el a stratégiát a hajrában.

„A Ferrarinak most már leginkább a Mercedesre kell összpontosítania, mivel egyre gyakrabban láthatóan gyorsabbak, mint a Ferrari. Egyetlen nagy esélyünk maradt még az ünneplésre, ami úgy fog kinézni, mint egy pókerjátszmában egy all-in. Úgy hívják, Monza” – szólította harcba a visszacsúszó Scuderiát a La Gazzetta dello Sport.

A Ferrari az olasz média osztályzatai alapján a kettes érdemjegyet sem érdemelte meg Zandvoortban


„Max Verstappen már megnyerte a világbajnoki címet, már csak azt kell megvárnia, hogy ez matematikailag is biztos legyen. Valójában már senki és semmi nem fenyegeti őt, a Scuderiának pedig minden erejét be kell vetnie, hogy Monzában megakadályozzák a holland újabb győzelmét” – teszi hozzá az olasz lap.

A Corriere dello Sport mélységesen csalódott a vörösök teljesítménye láttán, a Ferrari vörös színe fakul, miközben Verstappen narancssárgája erősen fénylik. A lap úgy véli, Monzába már csak harmadik erőként érkezik a Ferrari, mert a Mercedes is megelőzte őket az erősorrendben.

A Corriere della Sera élesen kritizálja a vörös istállót, az osztályzásnál megbuktatná Binottóékat a Zandvoortban látott teljesítmény miatt. Carlos Sainz kerékcseréje is felkerül a hibák feketelistájára, ami ebben az évben nagyon bőséges. „Az F1-75 pedig inkább visszafelé halad, az utóbbi három futamon annyira gyengén teljesít a versenyeken, hogy már az is felmerülhet, hogy esetleg a Williams elleni csatározás a célkitűzés?” – kérdezi cinikusan az olasz lap.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: