DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen: Mindig különleges érzés itthon nyerni

Narancssárga tengerbe burkolózott pályán intette le a kockás zászló hazai nagydíján a második világbajnoki címe felé robogó Max Verstappent, akinek ezúttal keményen meg kellett küzdenie a győzelemért.

Idei tizedik, pályafutása harmincadik győzelmét aratta Max Verstappen Zandvoortban, ezzel 109 pontra növelve előnyét az egyéni világbajnokságban. Az Orange Army közössége ezúttal végig izgulhatott, hiszen az ifjú hollandnak keményen kellett küzdenie a futam alatt. A Ferrari ugyan gyorsan kikerült a képből, a két Mercedes kis híján borsot tört a Red Bull orra alá. 

„Nem volt egyszerű verseny, végig keményen kellett nyomnom” – kezdte Verstappen a futam leintését követően. „A sok biztonsági autós és virtuális biztonsági autós fázis miatt fontos volt, hogy jó döntéseket hozzunk. Voltak kérdőjelek, de úgy tűnik, jól gondolkodtunk a végén, amikor feltettük a lágy abroncsokat” – tette hozzá.



Elárulta, a biztonsági autós fázis előtt úgy érezte, kemény keverékeken is megnyerheti a versenyt, ám a safety car megérkezésekor elbizonytalanodott. „Úgy éreztem, ha nem állunk ki, esélyem sem lesz; ekkor kaptam meg a lágyakat. Visszaestem a harmadik helyre, de George is kiállt, az újraindítás után pedig jobb volt a tempóm, mint a Mercedeseknek. Azonnal meg tudtam támadni Lewist, ezt követően pedig kiválóan ment az autó” – fejtette ki a győztes. Hozzátette: nagyon kellett koncentrálnia a döntött kanyarban, de mivel remekül tapadt az autó, könnyedén végre tudta hajtani az előzést.

A szokásokhoz híven Zandvoort csak úgy hemzsegett a narancsásárgába öltözött holland szurkolóktól, akik mind Max Verstappen győzelméért szorítottak. A kockás zászló lengetését követően gyakorlatilag látni sem lehetett, ahogy a hazai győztes megérkezik a közönség elé. „Mindig különleges hazai nagydíjat nyerni, ez tavaly is így volt. Ezért a győzelemért most nagyon meg kellett dolgoznom, de kiváló hétvégénk volt és nagyon boldog vagyok, amiért nyertem. Nagyon köszönöm a szurkolást, hálás vagyok, hogy ennyien kijöttek és támogattak. Büszke vagyok rá, hogy holland vagyok!” – zárta gondolatait Verstappen.

A holland szélsebesen robog második világbajnoki címe felé, aligha állíthatja már meg bárki, a Hollandiában szerzett győzelmével pedig még tovább növelte előnyét az élen. Mostanra százkilenc ponttal vezet, a határ pedig úgy tűnik, a csillagos ég... 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: