DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Russell: Ez önbizalmat adhat a jövőre nézve

Újra dobogóra állhatott George Russell, miután a második helyen zárt a Holland Nagydíjon. A Mercedes fiatal pilótája úgy érzi, a mostani teljesítményük miatt magabiztosabban várhatják a folytatást.

Már a futam elejétől kezdve látszott, hogy a Mercedes versenyzői kiválóan menedzselték az abroncsokat Zandvoortban, így rövid ideig a győzelem is elérhetőnek tűnt számukra az utolsó szakaszban érkező biztonsági autós fázisnak köszönhetően, de a kettős pódiumra bőven megvolt az esélyük.

Az újraindításnál Lewis Hamilton még vezette a versenyt, ezek után viszont két pozíciót is veszített a leintésig, míg George Russell a második helyre lépett előre. A fiatal brit versenyző egy ideig az élen álló Max Verstappennel is tartotta a tempót, ám a holland végül növelni tudta előnyét.



„Először is köszönöm szépen minden szurkolónak, egészen elképesztő fogadtatásban részesítettek minket. Minden versenyzőnek nagy élmény itt versenyezni Zandvoortban, szóval hálásak vagyunk érte” – kezdte értékelését a futamot követően Russell, akinek a végjátékban még a csapattársával is meg kellett küzdenie.  

„Elég szoros volt, de szeretjük az ilyen helyzeteket. Csapatszinten nézve azt lehet mondani, hogy nagyon jó volt az autó, persze az eredmény nem pont olyan lett, mint amit reméltünk, de mindez jelentős önbizalmat és hitet ad nekünk a folytatásra nézve” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: