DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Gasly: Ez egy szomorú helyzet

Kissé csalódottan értékelt a Holland Nagydíjat követően az AlphaTauri francia pilótája. Pierre Gasly szerint nem volt meg a tempójuk a versenyen, így nem sok esélyük volt közvetlen riválisaik ellen.

A 11. helyről rajtolt, és ugyanebben a pozícióban zárt Pierre Gasly Zandvoortban. A 26 esztendős versenyző természetesen a pontokért szeretett volna csatázni, ám a körülötte lévőkhöz képest eléggé szenvedett az abroncsokkal. Mindez a csapata számára is egy szomorú tény volt, miután csapattársa, Yuki Tsunoda kiesett a versenyből.

„Objektívan értékelve a helyzetet, az Alpine ma gyorsabb volt a hosszú etapokat tekintve, és az Aston Martin is elég gyors volt azt hiszem. Nem igazán volt meg a tempónk. A verseny végét látva biztonsági autóval, vagy nélküle, valószínűleg csak a 11. helyen végeztünk volna, ráadásul Yuki sebességváltójával is gond volt” – mondta el Gasly a futam utáni sajtóeseményen, ahol a Formula.hu munkatársa is jelen volt.



Az AlphaTauri pilótája szerint a gumik nagyon hamar elmelegedtek, így az Alpine pilótái ellen folytatott csatában sem volt sok esélye.

„Miután Esteban (Ocon) elment az egyenesben, vesztettünk egy kis időt a forgalomban. Yukinál és nálam is túlmelegedtek az abroncsok. A tempó aztán jobbá vált, de már késő volt, túl messze voltunk a srácoktól. Ez egy szomorú helyzet. A 11. pozíció nem túl szórakoztató, de ez volt a maximum, amit elérhettünk” – értékelte a történteket a francia pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: