DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 5. szombat
F1

Stroll: Frusztráló, ami a Q3-ban történt

Az Aston Martin kanadaija remekelt az időmérő első két fázisában, de egy hidraulikai hiba miatt az utolsóban nem tudta elhagyni a garázst. A hetedik-nyolcadik hely benne van az autóban.

A Q3 kihagyása miatt a tizedik rajtkockából indul Lance Stroll. A Q1-ben még hetedik, a Q2-ben nyolcadik legjobb időeredményt ért el, az utolsó fázisban azonban nem tudta a garázst sem elhagyni: nyilatkozata szerint hidraulikai probléma miatt kényszerült szerelésre a csapat.

„Öt-hat verseny óta a mai volt az első erősnek nevezhető kvalifikációnk, talán régebb óta” – kezdte nyilatkozatát a vegyes zónában Stroll, aki szezonja során először jutott a Q3-ba. „Vasárnap viszont mindig megvolt a tempó, jó látni, hogy most szombaton olyan helyen vagyunk, mint általában vasárnap szoktunk lenni. Igyekszem jó rajtot venni és pár pozíciót fogni holnap. Jó volt az érzet az autóban, egy ideje most voltunk a legversenyképesebbek.”



„Ki kell vizsgálni az okokat” – beszélt arról, miért táltosodott meg hirtelen az Aston Martin. „A legfőbb viszont az, hogy frusztráló, hogy a Q3-ban nem volt lövésünk, szerintem a hetedik-nyolcadik hely benne van az autóban.”

„Nagyon keményen nyomtuk a gyárban, próbáltunk folyamatosan alkatrészeket hozni az autóra. Ez talán egy kedvező pálya számunkra, de remélem, meg tudjuk ismételni ezt a teljesítményt más jellegű pályákon is. Nagy köszönet jár a srácoknak a gyárban, nagyszerű munkát végeztek fejlesztés tekintetében” – tért ki kicsit a csapat dicséretére Stroll, akinek idei négy egysége mellé nagy szüksége lenne további vb-pontokra. Csapattársa, Sebastian Vettel időmérőjében szintén több lett volna, de a német kiesett a Q1-ben, miután az autó megcsúszott a poros pályán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: