DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 5. szombat
F1

Vettel a felhordott por miatt csúszott ki

Az Aston németje nagy körön volt, de a Q1 végén elúszott az autója a poros részen és ezzel eldobta a jó eredményét. Az autó viselkedése tetszett neki, sajnálja, hogy ilyen szerencsétlenül járt.

Nagyon sajnálhatja a zandvoorti időmérő végkimenetelét Sebastian Vettel, aki már a Q1-ben kiesett, miután hibázott a hajrában: addig lila első szektort teljesített és Lance Stroll extra idejéből is látszott, hogy az autóban megvan a tempó akár a Q3-hoz is. Vettel viszont az elrontott körrel csak a 19. helyre kvalifikálta magát a vasárnapi Holland Nagydíjra.

„Meglepődtem, mert négy kerékkel csúsztam meg, aztán elvesztettem az autó hátulját. Láttam, hogy porzik valami, de azt hittem, hogy csak valaki elengedett valaki mást a belső íven, szóval én csak a kanyar csúcspontjára figyeltem. Aztán összeszedtem a port a bal oldali kerékkel. Megnéztem a videót, nem tudom, hogy kicsúszott ki ott korábban, de én befordultam, az autó viszont nem” – magyarázta Vettel az autóból kiszállva a Formula.hu jelenlétében.

-00122035_703



„Hogy ott lehettem volna-e a Q3-ban, azt nem tudom, a Q2 nyilván könnyűnek tűnt, mert jelentősen javítottam az addigi időmön. Talán a Q3 is benne volt, az autónak jó volt a tapadása, úgyhogy sajnálom. Tegnap még szenvedtem, de mára megkaptam az új első szárnyat, amihez pár kör alatt hozzászoktam és a harmadik szabadedzés végére már rendben volt minden. Sajnálatos, hogy az utolsó kör miatt kiestem, nem tudom, beszélnem kell a sráccal, aki kihordta oda azt a homokot...” – mondta a német.

Vettelt arról is megkérdezték, hogy mit gondol a holland szurkolók által bedobott füstgránátról és arról, hogy a szervezők kezelni akarják a problémát a futamra: „Sok szerencsét hozzá...” – hangzott a választ.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: