DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 19. szombat
F1

Sainz tart a Mercedesektől, Verstappen és Leclerc nem

A hollandnak van egy extra szett lágy gumija, a Ferrarik pedig a stratégiák szétválasztásával próbálnak meg nyomást gyakorolni rá. A Mercedesek várható versenytempója is szóba került.

Egy tizedmásodpercen belül zárta a Holland Nagydíj időmérőjét Max Verstappen, Charles Leclerc és Carlos Sainz, a nagy kérdés azonban az, hogy mire mennek majd egymással a futamon. Zandvoortban nehéz előzni, a versenytempó és főleg a gumikopás, valamint a stratégia lehet majd döntő, így erről ejtettek szót az érintettek a kvalifikációt követő sajtótájékoztatón is, amelyen természetesen a Formula.hu is jelen volt.

„Szoros lesz, de alapvetően szinte minden futam ilyen idén. Várom, jó versenyünk lehet. A hosszú etap jónak tűnt ma délelőtt, az autó tetszett és van egy extra szett lágy gumink a többiekhez képest, ez pluszlehetőségeket ad nekünk a versenyre” – tekintett előre bizakodva a pole-pozíciós Verstappen.

„Meglátjuk. Nehéz előzni ezen a pályán, de remélem, hogy olyan közel leszünk Maxhoz, mint ma és remélhetőleg tudunk kicsit taktikázni Carlosszal, hogy nyomás alatt tartsuk őt. Meglátjuk majd az első körök után, de valószínűleg eltérő stratégiát alkalmazhatunk (Sainzcal – a szerk.), hiszen az jó lehetőségnek tűnik, amikor ilyen helyzetben vagyunk. De majd még átbeszéljük a csapattal a taktikát” – tette hozzá Leclerc.

-00122035_992



„Az időmérőn egy tizeden belül voltunk, ha ez lesz 70 körön keresztül, akkor szoros futamunk lesz. A Red Bull mostanában vasárnap jobb volt, a Mercedesnél is van valami, ami az utóbbi időben nálunk nincs, de például Franciaországban és Ausztriában vasárnap is jók voltunk. Remélhetőleg ez a verseny olyan lesz, mint azok. Nagy különbség van itt az új és a használt gumik között, legalábbis a mi autónkon és Maxnak lesz egy plusz új lágy szettje, szóval meg kell néznünk, hogy mit tudunk tenni ellene. Az előzés valamivel könnyebb lehet. A hosszabb DRS-szakasz azzal kombinálva, hogy az idei autókkal könnyebb a másik mögött maradni, talán ezt jelentheti. Nem azt, hogy könnyű lesz, mert ez a pálya továbbra is nehéz ilyen szempontból, de talán nem olyan nehéz, mint tavaly” – mondta Sainz.

A spanyol azt is megpendítette, hogy „a Mercedesek legalább olyan gyorsak lesznek, mint mi, ott lesznek ők is”, tehát szoros küzdelemre készül Lewis Hamilton és George Russell ellen is. Azonban két társa más véleményt fogalmazott meg, amikor konkrétan megkérdezték őket erről:

 „Nem” – válaszolta magyarázat nélkül Verstappen arra, hogy aggódik-e a Mercedesek versenytempója miatt. „Szoros verseny lesz, de ha mindent tökéletesen csinálunk, akkor szerintem erősebbek leszünk” – tette hozzá Leclerc. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: