DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Sainz: Nehéz lesz előzni holnap

A harmadik helyről várhatja vasárnap a lámpák kialvását Zandvoortban Carlos Sainz. A Ferrari spanyol pilótája úgy érzi ez okozhat némi gondot, mivel a pályán nincs túl sok lehetőség az előzésre.

Bár eddig az egész hétvégén kiváló tempóra volt képes a Ferrari, végül pilótáik lemaradtak a pole-pozícióról a Holland Nagydíj szombati időmérő edzésén. A Q3-ban futott utolsó körén egy darabig úgy tűnt, Carlos Sainz versenyben lehet a rajtelsőségért, végül a harmadik pozícióval kellett beérnie.

A spanyol úgy látja, mindent megtett, amit lehetett, most azonban ez is kevés volt Max Verstappen és Charles Leclerc köre ellen.  

„Tiszta köröm volt, nem érzem úgy, hogy hibáztam volna benne, de hiányzott néhány tized, hogy elkapjam Maxot és Charles-t. Nem tudtam olyan kört futni, ami elég lett volna ehhez, de szerintem jó munkát végeztünk” – mondta Sainz közvetlenül a kvalifikációt követően.



A 28 esztendős pilóta úgy látja, vasárnap nem lesz egyszerű dolguk, mivel viszonylag kevés lehetőség kínálkozik az előzésre Zandvoortban, ám ennek ellenére igyekezett pozitívan előre tekinteni.  

„Ez a pálya fizikailag elég megterhelő, főleg ezekkel a nehezebb autókkal. Nagyon belenyom minket az aszfaltba, ami megviseli a gumikat, így hamar túlmelegednek és gyorsan elkopnak egy körön. Érdekes lesz a holnapi verseny, sok dolog megtörténhet, de nagyon nehéz lesz itt előzni, ami fontos lesz a stratégia szempontjából” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: