DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Marko: Perez a harmadik lehetett volna

Az időmérő edzésen hibája nélkül vélhetően a legjobb háromban zárt volna Sergio Perez a Red Bull tanácsadója szerint. Helmut Marko úgy véli, a mexikóinak fel kell vennie a versenyt csapattársával.

Bár a szabadedzések alapján a Ferrarinak állt a zászló, végül Max Verstappen szerezte meg a pole-pozíciót Hollandiában, ahol csapattársa, Sergio Perez is a második sorban zárhatott volna hibája nélkül. Erről nemrégiben Christian Horner beszélt, véleményét pedig kollégája, Helmut Marko is osztotta.

A szakember szerint sokkal elégedettebbek lehetnének a szombati teljesítményükkel, ha mindkét pilótájuk a maximumot nyújtotta volna.



„Ez hihetetlenül izgalmas volt. Max túl gyorsan elmelegítette az abroncsait az első körén, másodjára viszont már rendben volt, és nagyon boldogok lettünk volna, ha Perez nem hibázik a végén. A Ferrari sokkal erősebb volt itt, mint Spában, de erre számíthattunk” – mondta el a Sky Sports számára adott interjúban.

Marko úgy érzi, az egyéni pontverseny második helyét is megszerezhetik idén, ehhez viszont erősebb teljesítményre lesz szükségük Pereztől.

„A számításaink szerint Perez a harmadik lett volna, ugyanakkor jobb, ha kockáztat és hibázik, mint ellenkezőleg. Pénteken még jobban kell teljesítenie, de úgy gondoljuk, hogy harcolhatunk vele a második helyért a bajnokságban” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: