DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Alonso biztató tempóval kezdett Hollandiában is

A kétszeres világbajnok spanyol a versenytempón még jócskán javítana, az egykörös sebesség már egészen jól alakul Zandvoortban. Egyértelmű célja az időmérőn a Q3-ba bekerülni.

Ami nem is tűnik lehetetlen vállalkozásnak. A pénteki edzésnap végére a hetedik helyen találhattuk meg Fernando Alonsót, fél másodperces lemaradással a második gyakorlást behúzó Ferrari-páros mögött. A McLarenek is erősnek tűnnek, így ismét nyitott lehet a csata a konstruktőri negyedik helyért.

„Mindkét pénteki edzésen könnyen bekerültem a legjobb tízbe, ez remek kezdés. Belgiumhoz képest ez teljesen más típusú pálya, folyamatosan kanyarokkal, olyan, mint egy hullámvasút, döntött kanyarokkal tűzdelve. Csodálatos ennyi rajongó előtt vezetni, jól érzem magam itt” – ecsetelte véleményét Fernando Alonso egy, a Formula.hu munkatársának jelenlétében adott interjújában.

Alonso a két pénteki edzésen jól ment, a gumikopás miatt viszont aggódik


„Egyáltalán nem tűnik vészesnek a kanyarban nyitható DRS, meglátjuk, hogyan határoz a többség a versenyzői megbeszélésen, de szerintem maradni fog a hétvége további részére is ez a megoldás. Az eddig gyűjtött adataink egészen biztatóak a teljesítményünket illetően, egészen jók vagyunk a rövid és a hosszú etapokon is, egyedül a gumikopásunk aggaszt kicsit, úgyhogy ezen a hosszabb meneteken javítanunk kell.”

„Bőven vannak ötleteim erre szombaton, de ahogy korábban is mondtuk, itt az időmérő az igazi prioritás ezen a pályán, fontos lesz, hogy a kvalifikáción a fontos pillanatokban egy-egy igazán jó kört össze tudjak rakni. A Mercedes és a McLaren is rendkívül erősnek mutatkozik, találnunk kell még némi tempót, hogy ellenük is versenyben lehessünk, de péntekről szombatra általában sokat szoktunk javulni.”

„Hogy mi a célkitűzés az időmérőre? A Q3-ba mindenképpen szeretnék bekerülni, általában a hetedik-nyolcadik helyre jók szoktunk lenni, szerintem ez itt is teljesíthető lesz, Zandvoortban” – tette hozzá Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: