DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Latifi: A teljesítmény dönt

Egyáltalán nem tekinthető biztosnak a kanadai helye a Williamsnél, de a pilóta tudja, mit kell tennie: folytatnia azt a formát, amelyet a nyári szünet előtti versenyeken mutatott.

A Williamsnél egyelőre csak Alexander Albon maradása biztos a 2023-as Formula-1-es szezonra, Nicholas Latifi alatt igencsak inog az ülés. A kanadai a harmadik szezonját futja a grove-i alakulatnál, ám az előző két idényben George Russell, idén pedig a brit-thai csapattárs nyújtott nála sokkal jobb teljesítményt.

Nem véletlen, hogy azt rebesgetik, hogy a Williams neveldéjébe tartozó Logan Sargeant is esélyes lehet az ülésre – az F2-ben vitézkedő amerikai hazai nagydíján szabadedzésen is lehetőséget kap –, de az utóbbi hetek pilótakeringős őrülete után akár mások is bejelentkezhetnek.

latifi-williams-spa-1



Jost Capito csapatfőnök a Belga Nagydíj hétvégéjén jelezte, hogy ők nyitottak arra, hogy Latifivel folytassák, de ehhez a pilótának a mostani tripla forduló során is tartania kell azt a formát, amit a nyári szünetet megelőzően mutatott – és ezzel maga a versenyző is tisztában:

„Részemről nincs semmi újdonság vagy amit bejelenthetnék” – idézi Latifit az F1i.com szakoldal. „Tudom, mi a célkitűzés az én oldalamról. Tudom, hogy a csapat teljesítményt vár, ez világos. Végső soron a teljesítmény az, ami mindent eldönt.”

„Szóval egyszerűen igyekszem megbirkózni a következő néhány versennyel és a legtöbbet kihozni magamból és az autóból. Úgy érzem, a nyári szünet előtti néhány futamon sokkal jobb útra kerültünk, mint a szezon elején. Szóval a célom, hogy folytassam azt, amit a nyári szünet előtt éreztem, és megmutassam, mit tudok. Ez egyszerűnek hangzik, pedig nem az, de ez a célom.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: