DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Krack: Vettel nem lazít, nem rá vallana

Az Aston Martin csapatfőnöke elárulta, hogy a négyszeres világbajnok továbbra is keményen dolgozik a csapat sikeréért, és folyamatosan tanácsokkal látja el az istállót a 2023-as autóval kapcsolatban.

Sebastian Vettel a Magyar Nagydíj hétvégéjén jelentette be, hogy a 2022-es szezon végén szögre akasztja a bukósisakot, Lawrence Stroll pedig már meg is találta a négyszeres világbajnok utódját Fernando Alonso személyében. Ennek ellenére Vettel továbbra is teljes erőbedobással végzi munkáját a silverstone-i alakulat színeiben, melyet remekül példáz a múlt hétvégi Belga Nagydíjon elért nyolcadik helye is. 



Az Aston Martin csapatfőnöke, Mike Krack megerősítette, hogy Vettel egyáltalán nem lazított közelgő visszavonulása tudatában sem, sőt, a német a 2023-as autó fejlesztésével kapcsolatban is rengeteg visszajelzéssel szolgál, annak ellenére, hogy azt már egykori nagy ellenfele, Alonso fogja terelgetni: „Ebből is látszik, hogy továbbra is mennyire professzionális és elkötelezett versenyző. A mai megbeszélésen is volt egy felvetése, amelyet szerinte át kellene gondolnunk a jövő évi autó kapcsán. A lazítás egyáltalán nem vallana rá. Ő egy profi versenyző, és egészen az utolsó pillanatig mindent belead majd. Ezt ő maga is elmondta, amikor közölte velünk a döntését, és ez a versenyen is visszaköszönt” – idézi a luxemburgi szakember Belga GP után adott nyilatkozatát a Motorsport.com.

„Beszéltem vele korábban a hétvégén, és elmondta, hogy egyelőre hallani sem akar a búcsúról. Talán a repülőn többet gondol a családjára, de az autóban ülve teljes koncentráció jellemzi őt.” Krack az is elárulta, hogy eddig nem egyeztettek Vettellel egy esetleges jövőbeli nagyköveti pozícióról: „Őszintén szólva nem beszéltünk még erről, mert a bejelentés közvetlenül a nyári szünet előtt történt. Véleményem szerint azonban időt kell hagynunk neki a gondolkodásra, valamint arra, hogy tervekkel álljon elő. Én azt gondolom, hogy szeretne majd egy kis szünetet magának, mielőtt bármi másba kezdene” – zárta az Aston Martin csapatfőnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: