DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Perez más autót akar innentől

Nagyon nem fekszik neki ez a Red Bull, sokat kell vele dolgoznia és reméli, hogy ettől a hétvégétől most már másképp használják a két autót csapaton belül, hogy fejlődhessen.

Hatalmas lemaradásban volt Belgiumban saját csapattársához, Max Verstappenhez képest Sergio Perez: a mexikói pilóta az időmérőn nyolc tizedmásodperccel kapott ki Verstappentől, majd a futamon úgy is lemaradt tőle közel húsz másodperccel, hogy a holland sokkal hátrébbról rajtolt. A szezon eleji remeklés már a múlté, a monacói győzelem óta leszálló ágban van Perez, aki már korábban is elmondta, hogy az autó fejlesztése Verstappen irányába megy, neki pedig egyre kevésbé fekszik – most viszont már szeretne ennek véget vetni.

-00122034_217



„Az egyértelmű, hogy a szezon elejéhez képest gyorsabb lett az autó, de az is egyértelmű, hogy én nem érzem magam olyan jól benne, mint az idény első részében. Ezen most dolgoznom kell, hogy jól érezzem magam benne és képes legyek kihozni belőle a maximumot. Néha a dolgok sokkal természetesebbek, könnyebben lehet ezt a maximumit kihozni, néha viszont nagyon keményen kell érte dolgozni, rengeteget elemezni, hogy ez lehetséges legyen. Én most ebben a helyzetben vagyok” – mondta a hétvége után Perez.

„Nagyon remélem, hogy ettől a hétvégétől kezdve valamennyire eltérő módon használjuk az autókat, így rámutathatunk olyan különbségekre, amelyek számomra javulást, több teljesítményt hozhatnak majd” – tette hozzá a mexikói, aki egyébként ezzel az eredménnyel is felzárkózott az egyéni pontverseny második helyére Verstappen mögé, hiszen megelőzte Charles Leclerc-t.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: