DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Működnek a fejlesztések Alonsóék autóján

Néhány frissített alkatrésszel érkezett az Alpine Belgiumba, amik egyelőre hozzák is a teljesítményjavulást. Fernando Alonso a biztató hetedik pozícióban zárt pénteken, de ez még csak a szabadedzés.

A Magyar Nagydíj óta a sajtó egyik kedvenc témája Fernando Alonso átigazolása az Aston Martinhoz 2023-tól. Volt is idő erről sokat beszélni, mivel négyhetes szünetet tartott a száguldó cirkusz augusztus elsejétől. Spa-Francorchamps-ban tértek vissza a pilóták az évad második felébe belecsapva.

„Először is kiemelném, mennyire jó újra visszaülni a versenyautóba. A belga pályán mindig fantasztikus F1-es autót vezetni, hatalmas adrenalinbomba ez számunkra. Élveztem is a pénteki körözést. A pályát ugyan kicsit átépítették, de nagy különbséget szerencsére nem tapasztalunk” – mondta el véleményét Fernando Alonso az Alpine sajtóanyagában.

A változó időjárási körülmények között is úgy tűnik, beválnak az Alpine fejlesztései


„Néhány helyen biztonságosabbak lettek a bukózónák. Az időjárás sajnos folyamatosan változékony volt, ezért nem tudtuk igazából ellenőrizni a gumik viselkedését, úgyhogy jócskán maradt még dolgunk a szombati, harmadik szabadedzésre, amit még ellenőriznünk kell. Az autó egyelőre jól viselkedik a pályán, ezért remélem, újabb versenyképes hétvége elé nézünk” – tette hozzá a kétszeres bajnok.

„Sajnos délelőtt egy kisebb technikai hiba is hátráltatott, az időjárás pedig mindkét szabadedzésen közbeszólt, így nekünk sem sikerült teljes egészében teljesítenünk a tervezett programot. Az viszont látható, hogy a fejlesztett alkatrészeink úgy működnek, ahogy terveztük, a köridőink meglehetősen biztatóak” – erősítette meg Pat Fry technikai igazgató.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: