DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 18. péntek
F1

Horner: Ricciardo már csak árnyéka régi önmagának

A Red Bull csapatfőnöke szerint Daniel Ricciardo önbizalma alaposan megcsappant azóta, hogy távozott az energiaitalosoktól, szerinte az ausztrál már nem ugyanaz a pilóta, akivel együtt dolgoztak.

Szerdán került sor a bejelentésre, miszerint Ricciardo és a McLaren útjai az ausztrál gyenge eredményeinek következtében a 2022-es szezon végén különválnak. A nyolcszoros futamgyőztes ezzel szabadügynökké vált a pilótapiacon, miközben elsősorban az Alpine és a Haas jelenthet számára valós opciót 2023-ra. Ricciardo a csütörtöki sajtónapon elárulta, hogy akár egy egyéves kihagyás is szóba jöhet számára, amennyiben nem talál érdekes lehetőséget a folytatásra. A mosolygós ausztrál karrierjének csúcspontja egyértelműen a Red Bullnál töltött időszak volt, melynek során hét futamgyőzelmet, 29 dobogós helyezést, valamint számtalan emlékezetes pillanatot szerzett. 

Az energiaitalosok csapatfőnöke, Christian Horner szerint az idei Ricciardo már nagyon távol áll attól a versenyzőtől, akivel anno öt éven keresztül dolgoztak együtt Milton Keynes-ben: „Nem látom már benne ugyanazt a pilótát, aki egykor nálunk volt. Ő az egyik legjobb a pályán, és egyértelműen megvannak a képességei is. Remélem, hogy talál magának helyet az F1-ben, és visszaszerzi az erejét” – nyilatkozta a brit szakember a Sky Sportsnak.



„Nézzük csak meg milyen versenyeket futott nálunk: ott van például Monaco, ahol gyakorlatilag 50%-on teljesítő motorral tudott nyerni. Vagy emlékezzünk arra, hogyan teljesített, amikor megérkezett Seb [Vettel] mellé, emellett pedig Maxhoz [Verstappen] is nagyon közel tudott lenni. Jobb napjain ugyanazon a szinten volt, mint Max. Nagyszerű versenyeket produkált nálunk, és szomorúak voltunk amikor elhagyott minket.”

„Az önbizalma megcsappant azóta. Ahhoz szoktunk hozzá, hogy a cipőjéből iszik a dobogón, miközben az arcán ott az a hatalmas mosoly. Sajnos mostanában ezt már nem látjuk… Remélhetőleg talál lehetőséget karrierje folytatására, mert a Formula-1-nek jobb az ő jelenléte, mint a távozása” – tette egyértelművé álláspontját Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: