DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 22. szerda
F1

McLaren: Felelősek vagyunk Daniel eredményeiért

A wokingi istálló csapatfőnöke, Andreas Seidl szerint az istállót is terheli felelősség Daniel Ricciardo eredményei kapcsán, amelyek a rengeteg erőfeszítés ellenére sem javultak jelentősen.

A McLaren tegnap jelentette be, hogy a 2023-ig érvényes szerződése ellenére a csapat a szezon végén közös megegyezéssel megválik az ausztrál pilótától, aki 2021-es érkezése óta csupán villanásokra volt képes a wokingi gárda színeiben. Legnagyobb eredménye kétségkívül a tavalyi monzai győzelem, melyet leszámítva azonban folyamatosan jelentős hátrányban volt csapattársával, Lando Norrisszal szemben, amit kiválóan alátámaszt az egyéni tabella állása is, hiszen Norris 57 egységgel előzi meg az ausztrált.

Seidl szerint azonban a felelősség nem csak Ricciardót terheli, hanem legalább ugyanakkora mértékben a csapatot is: „El kell ismernünk, hogy nem sikerült működésre bírnunk ezt a kapcsolatot, a rengeteg törekvés és munka ellenére sem. Természetesen nem erre a végkimenetelre számítottunk, ugyanakkor fontos, hogy a hátralévő kilenc versenyre összpontosítsunk, és beleadjunk mindent. Daniel ugyanezt fogja tenni, mert ő is szeretné, ha egy jó eredménnyel zárulna a kapcsolatunk. Ez nagyon fontos lenne számunkra, mert szoros a küzdelem az Alpine-nal, mi pedig határozottan szeretnénk megkaparintani a negyedik helyet a konstruktőri bajnokságban” – idézi a német szakembert a Motorsport.com.



A csapatfőnök szerint a gárda mindent megtett annak érdekében, hogy segítse a szenvedő ausztrált: „Szerintem fontos kiemelni, hogy a csapat oldaláról rengeteg erőfeszítés történt annak érdekében, hogy megoldjuk a helyzetet, akárcsak Daniel oldaláról. Számomra mindig az a legfontosabb, hogy együtt dolgozzunk a kollégákkal, beleértve a versenyzőket is. Őszinte is nyitott kommunikáció jellemzi a csapat belső megbeszéléseit, és szerintem ez ebben az esetben is megtörtént. Mindent megpróbáltunk mindkét fél részéről, de sajnos nem működött, ez pedig meglátásom szerint csapatfőnökként az én hibám” – magyarázta Seidl.

A McLaren vezérigazgatójaként tevékenykedő Zak Brown is elismerte, hogy nem számítottak ekkora nehézségekre Ricciardo teljesítménye kapcsán: „Szerintem nyugodtan mondhatom, hogy mindannyiunkat meglepett az, hogy nem tudott több Monzához hasonló teljesítményt bemutatni. Nyilvánvalóan nagyszerű pályafutással rendelkezik, hiszen hétszeres futamgyőztesként érkezett hozzánk, és nyolcszoros győztesként távozik majd tőlünk, de ki tudja, hogy mi történik még a szezon hátralévő részében. Remélhetőleg egy új környezetben ismét megtalálja majd a jó formáját” – zárta gondolatait az amerikai szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: