DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Fittipaldi: Alonsónak esélye van a harmadik bajnoki címre

A kétszeres világbajnok brazil értékelte a kétszeres bajnok spanyol pilótát. Úgy érzi, Alonso jelenlegi vezetésével simán esélyes lehetne újra elhódítani az év végi elsőséget. A kérdés az Aston lesz.

A száguldó cirkusz nyári szünetének legelején óriási meghökkenést okozott mindenki számára, hogy Fernando Alonso mégsem az Alpine-nal hosszabbított, hanem elfogadta az Aston Martin többéves szerződési ajánlatát és egy papíron gyengébb, ám anyagilag nagyon biztos lábakon álló istállóhoz igazol az év végén. 

Ezzel a visszavonuló Sebastian Vettelt váltja, aki időnként tud csak villantani ezzel a versenyautóval, a világot nem tudta megváltani. Igaz, az Aston Martin olyan infrastrukturális fejlesztésekbe fogott az elmúlt években, ami vélhetően hamarosan kifizetődik, a tulajdonos, Lawrence Stroll és a támogatók hatalmas mennyiségű pénzt pumpálnak a gárdába.

Alonsóval pedig egészen biztosan jól járnak, mert 41 évesen is bizonyítja hétről hétre, hogy nem kopott meg a sebessége, most is remekel. Emerson Fittipaldi szerint ebből akár még egy bravúros világbajnoki cím is kisülhet.

„Nem kérdés, hogy lenne esélye az év végi elsőségre is. Ő a legtapasztaltabb pilóta jelenleg a mezőnyben, emellé pedig elképesztően tehetséges és motivált. Ebben az évben folyamatosan bizonyítja, mennyire jó még mindig” – ecsetelte véleményét Fittipaldi a Mundo Deportivo című lapnak.

Fittipaldi úgy érzi, Alonso motiváltsága és jelenlegi vezetése könnyen világbajnoki címet érhetne


„Mindig tudja, mit miért tesz. Egy pilóta döntése arról, hogy csapatot vált, egészen személyes, ahogy ezt már korábban is említettem. Olyan körülmények is szerepet játszanak, amiről mi jó eséllyel nem is tudhatunk. Kívülről nehéz megítélni, miért igazol át az év végén.”

„Összetett a dolog, nem tudhatjuk, hogy fog teljesíteni az Aston Martin a jövő évben. Mindig azt szoktam mondani, hogy Fernando olyan fickó, aki hátulról rajtol, de az elejében végez. Egészen régóta ezt szereti csinálni a legjobban. Azon a napon, amikor már nem lesz motivált, abba fogja hagyni a versenyzést. De jelenleg mindenki tudja és látja, mennyire nagyon motivált Alonso” – tette hozzá a brazilok nemzeti hőse.

Az Aston Martin új gyáregységei 2024-től üzemelnek majd jelen állás szerint, nagy kérdés, hogy addig is képesek lesznek-e versenyképes autót összerakni és Alonsónak lesz-e még ideje megvárni a látványos formajavulást.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: