DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Schumacher: Tudom, hogy mennyit érek

Sokan túl gyorsan ítélkeznek a fiatal versenyzőkkel kapcsolatban Mick Schumacher szerint. A német pilóta tisztában van az értékeivel, így nem foglalkozik a negatív kritikákkal.

Második szezonját teljesíti a Formula-1-ben Mick Schumacher, akinek nem volt túl szerencsés a szezon első fele. A Haas versenyzője több balesetet is szenvedett, valamint technikai problémák is hátráltatták, míg rutinos csapattársa, Kevin Magnussen kiválóan teljesített a csapat autójával.

Az áttörés végül Silverstone-ban jött, ahol megszerezte első pontjait, valamint látványos csatát vívott Max Verstappen ellen, míg Ausztriában Lewis Hamilton dolgát nehezítette meg. Schumacher szerint az egyik legnagyobb gond, hogy sokan túl korán kezdik el megítélni, és rossz színben feltűntetni a versenyzőket, ahogyan ez vele is történt.  



„Értékelném, ha talán több időt szánnánk arra, hogy valóban tényeket állítsunk fel. Az emberek bizonyos értelemben a szalagcímek építésére koncentrálnak. Persze megértem, hogy pénzt kell keresniük, és meg kell tenniük néhány dolgot. Én nem igazán gondolok vissza ezekre. Tudom, hogy mire vagyok képes, tudom, hogy mit érek. Csak megpróbálom a legjobbat kihozni magamból, és általában a legjobb, amire képes vagyok, elégnek kell lennie ahhoz, hogy jól teljesítsek. A junior kategóriákban minden egyes bajnokságban, ahol indultam, képes voltam második vagy első helyen végezni, ezért nem látom okát, miért ne lennék képes erre a Formula-1-ben is” – idézte Schumachert a Motorsport.

A 23 esztendős pilóta úgy látja, hogy a Monacóban elszenvedett balesete fordulópontot jelentett az életében. „Tudtam, hogy tennem kell valamit a teljesítményem javítása érdekében. El kellett gondolkodnom mindazon, ami történt, de azon is, hogy miért vagyok itt. Ennek nagy része azért van, mert szeretem ezt a sportot, és ezért csak erre koncentráltam, majd azt mondtam magamnak, rendben ezt ezért csinálom, és ha már nem akarok ezzel foglalkozni, akkor nem kell ezt tennem. Ez tényleg segített abban, hogy újra egy pozitív legyek. Lényegében ezután is sikerült jó munkát végeznem” – árulta el a német versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: