DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Schumachert nem nyomasztja a hírnév

Büszke a vezetéknevére Mick Schumacher, és nem érzi úgy, hogy a családi háttere plusz terhet jelentene számára. A német pilóta hálás az eddigi lehetőségekért, és szerencsésnek érzi magát.

Már a gokartos karrierje kezdetén rengetegen figyelték Mick Schumacher teljesítményét, hiszen a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fiáról van szó. A fiatal tehetséggel kapcsolatban sokan gondolták úgy, hogy nagy terhet cipel magával a családneve miatt, hiszen sokan az utánpótlás szériákban, és az F1-es pályafutása kezdetén is jelentős elvárásokat támasztottak felé.

A Haas pilótája úgy véli, nincs miért aggódnia, hiszen nagyszerű emberek veszik körül, a neve miatt pedig nem érez nagyobb nyomást.

„Biztos vagyok benne, hogy vannak előnyei és hátrányai, de én csak az előnyöket látom. Büszke vagyok arra, hogy ezt a nevet képviselhetem, és hogy megmutathatom, mire vagyok képes. Nagyszerű támogatásom van, azt hiszem, ez a legfontosabb pont. Hálás vagyok, és szerencsésnek mondhatom magamat, hogy ilyen nagyszerű szüleim vannak” – idézte Schumacher szavait a RacingNews365.



 

A 23 esztendős pilóta szerint a legjobb, hogy háttere ellenére a saját ütemében fejlődhetett, és fokozatosan gyűjthetett egyre több tapasztalatot az eddigi pályafutása során.

„Azon kívül, hogy kik vagyunk, azt hiszem, a családunk mentális oldala egészen csodálatos. Ez olyasmi, amit sokaknak kívánnék. Sajnos nem mindenkinek adatik meg. Saját térben, a saját időmben fejlődhettem, és soha nem kényszerítettek semmire. Ez hatalmas előny a motorsportban, mert úgy érzem, nem sok versenyzőnek adatik meg ez a kiváltság, hogy a saját tempójában tanuljon, de valójában gyorsabb tanulásra kényszerültek. Talán nagyon keményen nevelték őket, amit én soha nem tapasztaltam” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: