DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Schumacher: Manapság az emberek rettentő gyorsan ítélkeznek

Ha valaki nem hoz azonnal csúcsteljesítményt, máris leírják és nem is adnak időt arra, hogy felzárkózzon, illetve megtalálja a legjobb formáját. Mick Schumacher szerint igenis az F1-be tartozik.

Amennyire segítség lehetett a pályafutása alakulásában Mick Schumachernek, hogy hétszeres világbajnok legenda édesapja vezetéknevét viselheti, annyira hozta ez magával a nehézségeket is. Mindenki azonnal nagyon sokat várt tőle és folyamatosan édesapjával hasonlítgatják össze.

Bár közel másfél szezonon át úgy tűnt, a kritikák jogosak, az ifjabb Schumacher képtelen meggyőző teljesítményt nyújtani. Rendre csak autótöréseiről és gyengélkedéséről olvashattunk, látványosan nem tudta tartani a tempót rutinos, de egy éves kihagyás után visszatérő csapattársával, Kevin Magnussennel.

Aztán eljött a fordulópont, Kanadában egy időmérős hatodik helyezéssel vétette észre magát, aztán nem sokkal később két nagyon erős pontszerző helyet is szerzett önerőből, számos kiváló csatát megvívva. Ugyanakkor ez nem feltétlenül hallgattatta el a kritikusokat.

Schumacher bukdácsolt, majd elkezdett ráérezni az idei autóra


„Az emberek egyik legfőbb célja, hogy mindig mindenből címlapot csinálhassanak. Értem én, hogy minden a pénz körül forog és ez alakítja a gondolkodását szinte mindenkinek, de legalább arra hagyhatnának időt, hogy a tényeket megfelelően megismerhessék” – mondta el véleményét Mick Schumacher az Autosport.com hasábjain.

„Amennyire lehet, igyekszem nem is reagálni erre-arra, tudom, mire vagyok képes és tudom, mik az erősségeim. Erre igyekszem mindig összpontosítani. Úgy érzem, hogy mindig a legtöbbet adom ki magamból, ez pedig elég a jó teljesítményhez, ha minden rendben van.”

„Ezt éltem meg a Formula-2-ben, F3-ban és F4-ben is. Mindegyik kategóriában második vagy első helyen végeztem, ezért nem is látom okát annak, miért ne lennék a Formula-1-be való. Monaco után tudtam, hogy valamit tennem kell, hogy emeljek a teljesítményemen. Ez sikerült is és nagyon szeretem ezt a sportot, ezért sikerülhetett felülnöm egy pozitívabb vonatra, egy ideje nagyon jó munkát végzek” – tette hozzá Schumacher.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: