DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Domenicali a naptárról: A pénz nem minden

Miközben elárasztják az F1-es naptárat a gazdagabbnál gazdagabb helyszínek, félő, hogy ikonikus versenypályáktól kell megválnunk. Domenicali leszögezte, hogy nem adja el az F1 lelkét.

Miami, Las Vegas, Dzsidda. Csak néhány az újabb, vagy éppen még csak érkező fényűző F1-es helyszínek közül, melyek várhatóan hatalmas bevételt hozhatnak majd, amit az előzetes árak is alátámasztanak. Hatalmas az érdeklődés az elmúlt időszakban a száguldó cirkusz iránt, ez pedig ahhoz vezet, hogy olyan helyszíneknek mondhatunk búcsút egy időre, mint például Spa-Francorchamps.

A Formula-1 vezérigazgatója, Stefano Domenicali most a német Bildnek fejtette ki álláspontját arról, hogy sokan azt mondták, nem szeretnék, ha az ikonikus pályákat felváltanák a gazdag helyszínek: „Nem adom el a Formula-1 lelkét” – kezdte az olasz.



„Az F1, mint minden más körülöttünk, változik és ez így normális. Nyitunk az egész világra. A pénz mindenhol fontos szerepet játszik, így számunkra is, de nem minden szól a bevételekről. Az egész »cuccnak« rendben kell lennie. Ha csak a bankszámlánk érdekeit néznénk, nyilvánvalóan máshogy festene a versenynaptár.”

 

Miután egy német oldalnak nyilatkozott Domenicali, felvetették neki a kérdést, hogy a 2020 óta kimaradó Német Nagydíj visszatérésére van-e esély a közeljövőben: „Sajnos nem sok szó esik erről, így nem látom esélyét, hogy egyhamar visszatér az F1 Németországba, azonban szeretném, ha egy napon ez megtörténne.”

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: