DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ricciardo hiszi, hogy még az F1-be tartozik

Az ausztrál az elmúlt időszak megpróbáltatásai ellenére is rendkívül motivált és továbbra is élvezi a Formula-1-ben való versenyzést: tudja, hogy bármelyik hétvégén megtörténhet a fordulat.

A tavalyi Olasz Nagydíjon aratott futamgyőzelmet leszámítva egyelőre nem úgy alakul Daniel Ricciardo kalandja a McLarennél, ahogy azt a felek várhatták: a többszörös nagydíjgyőztes jórészt csak árnyéka önmagának, és a csapattárs Lando Norristól is jelentősen elmarad a teljesítménye. Nem meglepő ezek fényében, hogy a hírek szerint a wokingiak Oscar Piastrit ültetnék a helyére – már amennyiben megnyerik majd az Alpine-nal folytatott jogi vitát –, így az idősebb ausztrálnak lehet, hogy épp a franciákhoz vezet majd vissza az útja.

ricciardo-mclaren-hung-2022



Mindenesetre amikor a Speedcafénak adott interjúban arról kérdezték, hogy mi az, ami a nehéz idők során is motiválja őt, egyértelművé tette, hogy még mindig élvezi az F1-es szereplést: „Egyértelműen van néhány dolog. Mint például a versengés: ez azon kevés sportok közé tartozik, amelyet csak 20 ember űzhet. Rendkívül kis csoport ember tud részt venni egyáltalán a versengésben. Szóval már önmagában az egyedi és különleges, hogy nem is csak a része lehetek ennek a csoportnak, hanem harcolni is tudok benne. Ezért is imádom.”

Ricciardo beszélt arról is, hogy milyen érzés átélni a sikerrel járó pillanatokat a Formula-1-ben: „Az igazság az, hogy a csúcspontok annyira kiemelkednek, mivel annyi minden sűrűsödik össze bennük. Természetesen vállalsz kockázatokat például egy győzelemért, hiszen nem vasárnapi kocsikázásra mész: mindent felteszel, ahogy a csapat is, mentálisan és fizikailag is meghajtod a tested. A csúcspontokon pedig lenyűgöző a jutalom.”

A rutinos pilóta elmondta: továbbra is úgy érzi, hogy helye van a mezőnyben, s épp a tavalyi váratlan diadala mondatja azt vele, hogy bármikor fordíthat a jelenlegi tendencián a McLarennél. „Szerintem még mindig ez éltet, mert továbbra is hiszem, hogy a Formula-1-be tartozom és meg tudom csinálni. Ez az, ami erősít. Valamint mindennek az imádata, és a tudat, hogy bármelyik hétvégén eljöhet a pillanat. Tavaly például ott volt Monza: egy héttel előtte Zandvoortban senki sem tudta megjósolni, még én sem, szóval lehet, hogy egyetlen hétre vagyunk egy ilyen hétvégétől, ami klassz érzés.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: