DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Horner: Leclerc kemény, de fair

Egyetlen ütközés sem történt még 2022-ben Max Verstappen és a Ferrari monacói versenyzője között, emiatt pedig rendkívül tiszteli a riválist a Red Bull F1-es csapatfőnöke.

Új fő ellenfelet kapott magának 2022-re Max Verstappen: míg tavaly még Lewis Hamiltonnal kellett élet-halál harcot vívnia karrierje első világbajnoki címéért, addig idén már Charles Leclerc a fő kihívója az ismétlésért.

leclerc-verstappen-2022-spielberg-dppi



A holland és a monacói számos alkalommal össze is csapott a szezon nyári szünet előtti felében: már rögtön a bahreini évadnyitón kemény csatát vívtak egymással, de ez megismétlődött többek között Dzsiddában, az imolai sprinten, Miamiban és Spielbergben egyaránt.

Ám ami a különbség a 2021-es küzdelmekhez képest, hogy míg Hamiltonnal többször is ütközött Verstappen, addig Leclerc-rel eddig még egyszer sem. A Red Bull-os nemrég meg is jegyezte, hogy az idei rivalizálást jobban preferálja, most pedig csapatfőnöke, Christian Horner is elismerően beszélt a ferraris ellenfélről:

„Nagyon komolyan tisztelet azért, ahogyan viselkedik” – idézi Horner Leclerc-rel kapcsolatos szavait a RaceFans.net szaklap. „Ahogy versenyez a pályán: keményen, de fair módon. Úgy gondolom, számos kemény csatát láthattunk kettejüktől a bajnokság első félidejében, de egyetlen összeérés sem történt. Nagyszerű ezt látni és élvezetes, hogy a részesei lehetünk ennek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: