DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A mogyoródi pole volt Russell eddigi legjobb köre

A Mercedes pilótája szerint a hungaroringi időmérő még a tavalyi spái, a Williamsszel az esőben elért második helyet is felülmúlja, de ez a két köre abszolút kiemelkedik a többi közül.

A Hungaroringen szerezte első F1-es pole-pozícióját George Russell, aki teljesen váratlanul vitte be az első rajtkockába a Mercedest július végén. Az eddig Mr. Szombat néven ismert brit pilóta ebben a szezonban nem feltétlenül a kiemelkedő időmérőivel hívta fel magára a figyelmet, inkább a stabil vasárnapi produkcióival, de ez a kör abszolút karrierje legjobbjai közé tartozik.

Két hasonló kívánkozik még fel a listára: 2021-ben Spában az esőben a második helyet szerezte meg a Williamsszel, amit aztán az érdemi futam elmaradása miatt az ezért a pozícióért járó pontokra is beváltott, a másik pedig egy szintén őrült, billegő körülmények között futott időmérő Oroszországban, amikor a harmadik helyet szerezte meg. De hova rangsorolja ezeket a hungaroringi pole-hoz képest?

-00122031_016



„Szerintem a Hungaroring sajátossága az, hogy ha minden összeáll, akkor az semmihez sem fogható, olyan gyorsan, ritmusosan történnek a dolgok. Egyik kanyarból esünk a másikba, szóval nehéz összehasonlítani mással, de ha tisztán csak a vezetést nézzük, akkor valószínűleg ez volt a legjobb a három közül” – idézi Russellt a témában a RacingNews365.com.

„Egyébként nem gondolom, hogy valaha lesznek olyan időmérőim, amik megközelítik azt az érzést, amit ez a pole és a spái köröm okozott. Ez nyilván az első pole-om volt, Spával kapcsolatban pedig nagyon küszködtünk a Williamsszel, jelentős volt a lemaradásunk, így az a második hely óriási eredmény volt. Erről szól a versenyzés, ezért kelek fel minden nap és ezért akarok világbajnok lenni, mert ilyen érzésről álmodni sem lehet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: