DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Bottas: Az emberi tényező fontosabb az Alfánál, mint a Mercedesnél

Korábbi csapatánál sosem vonták be olyan szinten a műszaki kérdésekbe, mint az Alfa Romeónál – Brackley-ben a számítógép mondta meg, milyen irányba kell fejleszteni az autót.

Egy megújult Valtteri Bottast látunk az Alfa Romeo színeiben: a Mercedesnél töltött öt szezon után új istállójánál versenyezve bevallása szerint jobban élvezi a Formula-1-et, mint bármikor korábban. Hinwilben sokkal többet adnak a szavára – mint a csapat vezérpilótája –, mint tavalyig Brackley-ben.

„Egyértelműen az az érzés uralkodik bennem, hogy a megfelelő irányba akarom elmozdítani a csapatot. Emiatt mindig kétszer átgondolom: valóban errefelé akarunk menni? Igen érdekes helyzet. A jövő évi autó esetében is, amikor tájékoztatnak engem, tényleg érdekes, hogy mennyire bevonnak műszaki szinten. Már most el tudom képzelni, hogyan fog az autó viselkedni” – idézi az Autosport szaklap Bottast.



„A Mercedesnél sosem jutottam odáig, hogy ennyire bevonjanak. Ott inkább a számítógép mondta meg, hogy milyen autó lesz a leggyorsabb. Legtöbbször ez működött is, de mégiscsak jó dolog, hogy itt jelen van az emberi tényező” – beszélt arról Bottas, miért más helyzete az Alfa Romeónál.

A finn csapatfőnöke, Frederic Vasseur is megérti, miért érezte teljesen másnak a közeget Bottas a Mercedesnél, ahol a csapatnak már rendelkezésére állt egy vezérpilóta.

„Azt biztos, hogy a Mercedesnél több nyomás van a versenyzőn. Ott mindig Lewis árnyékában volt, mindig csak rövid távú szerződéseket kapott. Nem akarom, hogy túl nyugodt helyzetben érezze magát, mert az sem jó a teljesítmény szempontjából, de el kell jutnia hozzá az üzenetnek, hogy a csapat teljes támogatását élvezi” – mondta Vasseur az Autosportnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: