DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Seidl: Ricciardo csalódottsága nem segít

Az ausztrál pilótához hasonlóan a McLaren istállója is csalódott a teljesítmény miatt Andreas Seidl szerint. A csapatfőnök úgy véli, a folyamatos frusztráció csak hátráltatja Ricciardót.

Bár tavaly ősszel a Monzában aratott futamgyőzelem után úgy tűnt, magára talált Daniel Ricciardo, a 33 esztendős versenyző az idén is szenved a McLaren autójával. A helyzetén természetesen az sem segít, hogy a wokingiak nem a legjobb konstrukcióval rukkoltak elő a szezon kezdetére, a későbbi fejlődés során viszont csak Lando Norris tudott kiugró eredményeket elérni.

Az ausztrál pilóta eredményeivel a csapata sem elégedett, aminek hangot is adtak korábban, a sajtóban pedig már jó ideje pletykálnak arról, hogy Ricciardo a szerződése lejárta előtt távozhat. A csapatfőnöke szerint továbbra is elkötelezettek a közös munka iránt, ám a folyamatos csalódottság nem segíti elő a fejlődést.



„Egyértelmű, hogy ha megnézzük, hogyan alakult eddig a szezon Daniellel, ő is csalódott, és mi is azok vagyunk. A csalódottság nem segít továbblépni, ezért a legfontosabb, hogy egyértelmű ambícióval folytassuk a munkát” – idézte Seidl szavait a GPFans.

A McLaren csapatvezetője elárulta, igyekeznek mindenben segíteni, hogy Ricciardo jól érezze magát az autóban, és úgy látják a határozottság továbbra is megvan a versenyzőjében.

„Rengeteg energiát mozgósítunk azért, hogy megnézzük, miben segíthetünk neki az autó oldaláról. A lényeg, hogy jobban érezze magát, különösen a kvalifikáción, amikor a határon kell vezetnie. Ő is abszolút elkötelezett, és rengeteg energiát fektet ebbe. A mérnökökkel együtt még otthon, Wokingban is szeretnék megtalálni az utolsó százalékokat, melyek még hiányoznak” – zárta gondolatait Seidl.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: