DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 18. péntek
F1

Massa: Leclerc ne mutassa ki az érzelmeit

A brazil expilóta szerint hiába elégedetlen a csapat döntéseivel, esetleg az előforduló hibákkal a Ferrari sztárja, nem szabad ilyen látványosan kimutatnia az érzéseit, mert az nem segít senkinek.

A Sky Sportsnak beszélt a Ferrari és Charles Leclerc helyzetéről a Scuderia korábbi pilótája, Felipe Massa. A brazil exversenyző szerint kulcsfontosságú lenne, hogy Leclerc fejében rend legyen és hogy ne mutassa ennyire az érzelmeit a külvilág felé. A monacói a saját hibái után komoly önostorozásba kezdett eddig (nemcsak) idén, de a csapat hibái után sem nagyon tudta palástolni dühét és csalódottságát – márpedig Massa szerint ezzel nem segít a Ferrarinak.

„Az teljesen egyértelmű, hogy Charles belül egyáltalán nem boldog. Ugyanakkor türelmesnek kell lennie. Ha most belekezd egy csatározásba, az nem fogja segíteni a csapatot, de magát Charles-t sem” – magyarázta Massa.

-00122030_744



„Azt sem szabad elfelejteni, hogy például a Francia Nagydíjon ő maga követett el olyan hibát, amellyel egy nagyon erős győzelmi esélyt és rengeteg pontot dobott el magától. Még ha nem is boldog a meghozott döntések vagy az előforduló problémák miatt, akkor is a megfelelő módon kell küzdenie, profiként. Viszont nem szabad kimutatnia az érzéseit, mert azzal csak árt a csapatnak és magának is. Egy kívülről is látható harc nem segít.”

Leclerc jelenleg nyolcvan ponttal van lemaradva a vb-tabellán Max Verstappen mögött és hiába van még hátra kilenc futam, reális esélye nincs az egyéni cím megszerzésére – a csapatnak pedig még kevésbé áll jól a szénája a Red Bull-lal szemben és egyénileg, illetve konstruktőrként is inkább hátrafelé kell tekintgetniük a pontversenyben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: