DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ezért sokkal jobb most Gasly, mint korábban

Pierre Gasly szerint sokkal kompletebb versenyző most, mint amikor a Red Bull autójában ült. A szerződése lejártáig az AlphaTaurinál marad, a többit majd meglátja, szerinte ő már bizonyított.

Pierre Gasly 2017-ben került az F1-be az akkori Toro Rossóval, 2019-ben pedig az első csapatba léptette elő a Red Bull Daniel Ricciardo távozása miatt. A francia azonban nem állta meg a helyét: nagyon kikapott Max Verstappentől házon belül, nem bírt a nehezen vezethető autóval, így lecserélték Alexander Albonra. Gasly azóta az AlphaTaurivá vedlett testvércsapattal komoly hírnevet szerzett magának, első F1-es futamgyőzelme is összejött és tavaly toppilóta-szintű teljesítményt nyújtott, de továbbra is csak a második sorban számítanak rá Christian Hornerék Sergio Perez miatt.

Gasly most már nagyon szeretne visszakerülni az elitbe és bár a hírek szerint volt is szó arról, hogy eligazol az energiaitalosok kötelékéből (a McLaren-vonalat kapargatta), de dr. Helmut Markóék rövidre zárták az ügyet: nem távozhat, ki kell töltenie a szerződését.

gasly_2



„Sok pletyka keringett rólam, mert a Red Bull nem mondta meg világosan, hogy mi a terve velem. A pletykák miatt én magam is beszéltem Helmuttal (Markóval) és a szerződések miatt amúgy is minden évben találkozunk, hogy beszéljünk a folytatásról. Nagyon világosan megmondta, hogy azt akarják, maradjak az AlphaTaurinál. Perez szerződtetése után ez volt velem a szándékuk és ez így marad a szerződésem lejártáig. A következő év már a tizedik szezonom lesz a Red Bullnál, hogy utána mi történik, azt majd meglátjuk” – idézi Gasly szavait ezzel kapcsolatban az olasz Motorsport.

A francia pilóta szerint mára viszont már egész más versenyző lett ahhoz képest, mint amikor a Red Bullnál nem bírt az autóval és Verstappennel.

„A Red Bull azért adta nekem azt a nagy lehetőséget, mert látta bennem a potenciált. Ha a mostani önmagamat nézem, öt évvel az F1-be kerülésem után, azt mondhatom, hogy döntően más, teljesebb pilóta vagyok. Sokkal több a tapasztalatom és sokkal hatékonyabban tudok a csapattal dolgozni. Pontosan tudom már, hogy mit akarok az autótól, a visszajelzéseim sokkal tisztábbak. Sokkal teljesebb vagyok” – magyarázta.

„Szerintem egy középcsapat autójával is megmutattam, hogy képes vagyok fejlődni és jó eredményeket elérni. Viszont bár minden tiszteletem az AlphaTaurié, itt mindig meglesz a lemaradás a topcsapatokhoz képest. Elérhetjük a dobogót, még a győzelem sem lehetetlen, de csak egy százalék esély van rá.„

Mindez elég világosan abba az irányba mutat, hogy Gasly távozna, ha lehetne, de egyelőre nem lehet – meglátjuk, hogy a következő szezon során ki tud-e harcolni magának egy megfelelő ülést máshol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: