DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Surer: Hulljanak fejek a Ferrarinál!

Az egykori F1-es pilóta, Marc Surer szerint a Ferrarinak azonnali hatállyal meg kellene válnia a hibát hibára halmozó stratégáitól. Csak a fejét rázza a sorozatos rossz döntések miatt.

Miközben mások arról beszélnek, a Ferrarinak nem szabad követnie azt az utat, hogy a problémáit azzal próbálja megoldani, hogy kirúgja a felelősöket, az egykori F1-es Marc Surer éppen azt szeretné, ha fejek hullanának az olaszoknál.

Legutóbb a Magyar Nagydíjon sikerült egy szörnyű taktikával az első helyről a hatodikra behoznia Charles Leclerc-t a Ferrari stratégáinak, de ez már nem az első hasonló hiba volt a csapattól, az idegesítő technikai gondokról szót sem ejtve…



A Hungaroringen látottak után Surer teljesen kiakadt a Scuderiára és azt szeretné, ha a nyári szünetben fejek hullanának az olasz istállónál: „Hihetetlen és érthetetlen, miért rakták fel azt a lassú abroncsot, mikor a Pirelli emberei is megmondták, hogy nem ajánlják, mivel vasárnapra jócskán lehűlt a levegő.”

„A stratégákat ki kellene rúgni! Egyszerűen csak a fejünket csóváljuk, mikor látjuk, hogy újra és újra rossz döntéseket hoznak. Az összes embert kirúgnám abból a szegmensből. Hogy tudtak ennyire rossz döntést hozni.? Nem hiszem el” – pattant el a húr Surernél.

„Mindenestre valakinek a fejesek közül mondania kellene valamit. Mégis mit csinálnak? Hiszen övék a leggyorsabb autó.” Ezután a Ferrari elnökét, John Elkannt is élesen bírálta a svájci exversenyző: „Hiányzik valaki olyan – mint Enzo –, aki kiáll a kamerák elé. Talán emiatt is alakult ki náluk ez a helyzet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: