DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

„Igazságtalanul ítélik meg Lawrence Strollt”

Így vélekedik az Aston Martin csapatfőnöke, Mike Krack. Az autógyár vezére a közhiedelemmel ellentétben nem szól bele az istálló minden döntéseibe, heti egyszer kér helyzetjelentést.

A korábban divatiparban sikeres üzletemberről, Lawrence Strollról az Aston Martinba való bevásárlása óta az a kép alakult ki, hogy kompromisszumot nem ismerő vezető, aki az autógyár elnökeként a kelleténél jobban beleszól a versenycsapat döntéseibe – ez pedig közrejátszik, az anyagilag folyamatosan erősödő istálló miért nem sikeres. Az Aston Martin csapatfőnöke, Mike Krack ezt a nézőpontot cáfolta meg.

„Gyakran igazságtalanul ítélik meg. Szabad kezet kapunk tőle, és nem szól közbe minden 10 másodpercben. Az, hogy heti egyszer helyzetjelentést kér a csapattól, a szememben teljesen indokolt” – mondta a Sport 1-nek Krack, akit a Formula-1-ben kívülről, a BMW-től szerződtetett Stroll.



„Nagyon nem korrekt, amit az emberek mondanak róla, Lawrence ugyanis rendkívül nagyvonalú. Teljes szívét beleadja a csapatba, heti egyszer pedig nem kérdez többet, csak hogy hol állunk és mi jön legközelebb” – fogalmazott egy másik interjúban, a Beyond the Grid podcastben. „Szerintem logikus és igazolható, tekintve, mennyit fektetett be ebbe az egészbe és mennyi eszközt bocsát rendelkezésünkre. Nagyon ambiciózus persze, de ez nem jelent problémát.”

„Itt-ott arról lehet olvasni, hogy Lawrence dönt mindenről. Nem igaz, szabad kezet ad rengeteg dologban, és az igazat megvallva néha csodálom a türelmét” – mondta a luxemburgi csapatvezető, hozzátéve, hogy a konstruktőri kilencedik helyen álló Aston küszködése a nagyfőnököt viseli meg leginkább.

„Nehéz ez számára, rajta van a legnagyobb teher valamennyiünk közül. Nagyon nehéz lehet neki elmagyarázni partnereink és szponzoraink számára, miért nem vagyunk ott, ahol ígéretünk szerint lennünk kellene. Természetesen ő is érezteti velünk, hogy ez nehéz helyzet. A mi dolgunk megoldást találni és több eredményt szállítani, hogy neki könnyebb legyen a partnerekkel” – zárta Krack.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: