DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ezért kilencedik csak az Aston Martin

Mike Krack szerint egyértelmű, hogy mi a legégetőbb problémájuk, hiába van jó versenytempójuk és hiába tudnak jó döntéseket hozni. A tabellán elfoglalt helyük nem tükrözi a teljesítményüket.

Ugyan a szezon eleji borzalom óta egyértelműen előrelépett az autó teljesítményét illetően az Aston Martin, de továbbra is vannak olyan hiányosságai a csapatnak, amely meggátolja a jelentősebb előrelépést. A pontversenyben még mindig csak a kilencedik helyet foglalja el az istálló, pedig maga az autó már nem az utolsó előtti az erősorrendben, de egyszerűen nem tudtak még elég nagyot villantani ahhoz, hogy komolyabb pontmennyiséget gyűjtsenek be egy-egy hétvégén – hiába vannak ott sorozatban a tizedik hely környékén, még nem jött össze egyetlen extra, sok pontot érő eredmény sem.

-00122031_068



Mike Krack csapatfőnök szerint ennek pedig az elsődleges oka az, hogy gyengék egy körön, rosszul szerepelnek az időmérőkön.

„Úgy tűnik, hogy sikerült most már összeraknunk megfelelő mennyiségű pozitív futamot, de előrébbről kell rajtolnunk. Szerintem most már elég sokszor előfordult az, hogy erős a tempónk a versenyen, jó döntéseket is hozunk, de egyszerűen túl hátulról kezdtük meg a futamot. Ez a problémánk. Látható, hogy egy, két, egy, egy, egy és megint egy pontot szereztünk az utóbbi alkalmakkor, márpedig ez nem elég ahhoz, hogy érdemben csökkentsük a hátrányunkat a tabellán” – idézi Krack szavait a RaceFans.

Sem Sebastian Vettel, sem Lance Stroll nem járt Q3-ban Vettel azerbajdzsáni kilencedik helye óta, sőt átlagosan a 16. pozícióból vágnak neki a futamoknak, így továbbra is csak húsz pontot szereztek, amivel egyedül a Williamset előzik meg. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: