DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Gasly: Max már alig hibázik

Pierre Gasly szerint az eleinte nyers, agresszív pilótából egy érett, folyamatosan magas színvonalon teljesítő gép lett, aki igazolta a benne rejlő potenciált.

Az Express Sportnak adott interjújában a világbajnoki címvédő Max Verstappenről beszélt Pierre Gasly. A francia pilóta korábban a holland csapattársa is volt a Red Bullnál, de nem tudott felnőni a feladathoz, azóta pedig az AlphaTauri vezérének használja a cég – ugyan részben Verstappen miatt akadt meg a karrierje, mégis lenyűgözőnek találja azt, ahogy a bajnok teljesít.

-00122018_343



„Már tizenöt éve versenyzem Maxszal, már a Formula-1 előtt is csatáztunk és mindig intenzív volt ellene meccselni. Ez az, amit mindig is nagyon szerettem, a korábbi csatáinkat, a közeli, szoros, éles versenyzést. Nyilván extrém tehetséges, kiváló pilóta. Szerintem ez a tapasztalatával és azzal, amit a Red Bullnál felépített, elképesztően hatékony csomagot jelent” – idézi a lap Gasly szavait.

„Valószínűleg egy kicsit túl nyers volt még akkor, amikor megérkezett az F1-be. Nagyon agresszív volt és elkövetett pár hibát is az elején, de rögtön szuper versenyképesnek bizonyult. Viszont az utóbbi pár évben szerintem teljességgel bizonyította a benne rejlő potenciált. Most már alig követ el hibákat, hétvégéről hétvégére folyamatosan teljesít és hozza azt, amire a Red Bull képes. Ez lenyűgöző. Viszont ahogy mondtam, szórakoztató csatázni vele és remélem, hogy a jövőben lesznek még ilyen küzdelmeim vele.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: