DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Alonso célja, hogy ismét dobogóra álljon

Bár az Alpine jelenleg önerőből nem képes arra, hogy az első három közé lehessen kerülni vele száraz körülmények között, Fernando Alonso nagy vágya, hogy újra dobogóra állhasson.

A kétszeres világbajnok spanyolra 41 évesen sem mondhatjuk, hogy elkényelmesedett, lelassult volna, a középmezőnybe tartozó Alpine-nal is többször villantott idén. Az egyik legemlékezetesebb a Kanadai Nagydíj időmérő edzése volt, ahol az esős körülmények között a szenzációs második rajtkockát szerezte meg.

Többnyire erőn felül teljesít, de többször is elhagyta a szerencse idén. Dobogós álmairól viszont nem mond le. „Egyértelmű, hogy az előttünk járó három istálló segítsége kell ahhoz, hogy igazán kiugró eredményt érhessünk el, de eddig azt látjuk, hogy egy vagy két versenyző közülük általában kiesik a futamokon” – ecsetelte véleményét Fernando Alonso, akinek szavait a RacingNews365.com idézi.

Alonso szerint elérhető idén a dobogó, de nem teljesen önerőből


„Láthattuk, hogy Ausztriában Pereznek és Sainznak volt problémája, ők időnként korábban is kiestek, máskor pedig másokkal történik valami gond, ilyenkor pedig résen kell lennünk és bekerülni a legjobb ötbe-hatba. Silverstone-ban is jött egy váratlan lehetőség a hajrában, bármi történhet, ezeket a helyzeteket pedig ki kell használnunk.”

„Pozitív érzéseim vannak, idén még bennem lehet egy dobogós hely is. Részemről a második félévre az eddigieknél optimistábban tekintek előre, ami a teljesítményünket illeti, szükségünk lesz néhány tiszta hétvégére és akkor kiváló helyen végezve nagyon értékes pontokkal leszünk gazdagabbak” – tekintett előre Alonso.

„A McLarennel való párharc kifejezetten érdekes lesz, úgy vélem, idén eddig egy kicsivel mi vagyunk a gyorsabbak hozzájuk képest, de a vasárnapjaik pedig kiemelkedően erősek szoktak lenni. Lando (Norris) minden hétvégén pontokat gyűjt, úgyhogy nekünk is ki kell hozni a maximumot és minden pályán két autóval gyűjtögetni az egységeket, ha lehetséges. Derűlátó vagyok, remek csatározás lesz, megpróbálunk gyorsabbnak lenni a McLareneknél” – tette hozzá a veterán spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: